Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Financiranje, kreditiranje, posojila za odkup terjatev : odkup dolgov, delnic, obveznic‎. Podjetniški Naložbeni Center : posojila in krediti za podjetja

Financiranje, kreditiranje, posojila za odkup terjatev : odkup dolgov, delnic, obveznic‎. Podjetniški Naložbeni Center : posojila in krediti za podjetja

10.09.2016

Finančni instrumenti za mala in srednja podjetja

Bančnih posojil je vedno manj, a podjetjem pomagajo stanovske organizacije in razni programi

Vir: http://www.primorski.eu/stories/gospodarstvo/242518_finanni_instrumenti_za_mala_in_srednja_podjetja/#.V9O_BPmLSM8

četrtek, 21. maja 2015 | 18:30

Podjetja vse težje prihajajo do bančnih posojil

V času gospodarske krize imajo številna mala in srednja podjetja otežen dostop do financiranja, kar je privedlo do tega, da so podjetniki začeli obupavati nad bankami. Obstajajo pa alternativni instrumenti finančne pomoči podjetniškemu sektorju oz. malim in srednjim podjetjem. O teh se je govorilo na posvetu z naslovom Financiranja in prispevki: priložnost za krajevna podjetja, ki ga je v hotelu Savoia Excelsior Palace organizirala tržaška stanovska organizacija Confcommercio.
Po oceni krajevnega Confcommercia je ekonomsko stanje krajevnih podjetij še naprej slabo, najslabše naj bi se godilo malim in srednjim podjetjem, ki v Trstu prevladujejo. Ta podjetja naj bi s težavo prihajala do bančnih posojil in drugih oblik financiranja, čeprav trend kaže, da se število prošenj za finančno pomoč drastično povečuje. Podatki tudi kažejo, da se je število zavrnjenih vlog na letni ravni povečalo za kar nekaj odstotnih točk, povečalo pa se je v vseh panogah.
Bolj spodbudne podatke je na posvetu nanizal Diego Angelini, odgovorni za financiranje podjetij v Deželi FJK. Gost je dejal, da se po zadnjih podatkih Bance d’Italia naša regija uvršča na prvih pet mest po kakovosti in številu finančnih instrumentov. V zadnjem petletnem obdobju je Dežela FJK zagotovila 3300 financiranj v skupni višini 1,3 milijarde evrov, denar pa je šel predvsem za potrebe malih in srednjih podjetij. Angelini je spomnil tudi, da so leta 2014 aktivirali dva nova finančna instrumenta; Oddelek za protikrizne ukrepe in Sklad za razvoj malih in srednjih podjetij.

Več v tiskani izdaji Primorskega dnevnika

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.

Ostale novice