Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Iščem kredit ali posojilo| Do kredita v 2-eh hitrih korakih | Vse v enem dnevu | Vse preko spleta iz vaše pisarne | Krediti in posojila za podjetja | pnc.si‎

Iščem kredit ali posojilo| Do kredita v 2-eh hitrih korakih | Vse v enem dnevu | Vse preko spleta iz vaše pisarne | Krediti in posojila za podjetja | pnc.si‎

01.05.2020

Podjetja so ključna gonilna sila vsakega gospodarstva. Že ameriški znanstvenik in raziskovalec David Birch je ugotovil, da večino gospodarske rasti, vsa neto nova delovna mesta in izdatni doprinos k BDP nacionalnega gospodarstva, dorpinesejo mala in srednje velika podjetja. Teh je tudi po vseh analizah dejansko v vsaki državi ali bolj strokovno rečeno, v vsakem gospodarstvu največ in tako s svojo številčnostjo, napravijo kar izdatne in ne zanemarljive številke pri prej omenjenih kazalnikih.

Če samo na kratko pogledamo neke podatke iz raziskovalnih let od 2006 do 2016 je bilo ugotovljeno, da dejansko vsa neto nova delovna mesta (to gre za razliko med vsemi na novo ustvarjenimi delovnimi mesti in tistimi, ki se “ugasnejo” v nekem gospodarstvu) ustvari približno 5 % malih in srednje velikih podjetji v nekem gospodarstvu. To so taka podjetja iz soseske, za katera velikokrat sploh ne vemo, da obstajajo, ki so že nekaj let na trgu, ki imajo potencial rasti, kar v praksi pomeni, da imajo dobrega podjetnika, ki ima dobro poslovno nišno zadevo, ki dobro vodi posel, ki zna z ljudmi in ki v nekem trenutku prične s podjetjem naglo rasti, zaradi predhodnih dobrih temeljev.

Vsa ta podjetja, tudi v Sloveniji jih je med 3 do 5 % takih, ki v vsakem obdobju izkazujejo nadpovprečno hitro rast, potrebujejo na tej svoji poti rasti, poleg dobrega vodje, podjetnika ali menedžerja, kakorkoli že pojmujemo to ključno osebo, tudi ustrezne finance oz. izbor finančnih virov, kar se navezuje poleg dolžniških finančnih virov, tudi na lastniške finančne vire.

KREDITNI VPRAŠALNIK

This image has an empty alt attribute; its file name is JA5v2FzsfKF2

V teoriji poznamo dvoje finančnih virov, eno so lastniški viri, ki že kot ime pove, se lahko poenostavljeno reče, da gre za lasten denar in na drugi strani še dolžniške finančne vire, ki gre v poenostavljeni obliki za kredite, posojila, nepovratna sredstva, skratka za nek denar, ki ni od podjetnika in je dan v obliki nekega posojila. Najpogostejša raba dolžniškega vira financiranja je v obliki bančnega kredita oz. bančnih kreditov, ki jih podjetja potrebujejo zelo pogosto, da lahko nemoteno financirajo svoje poslovanje.

Tudi bančni krediti so se v vseh teh letih oz. celotni zgodovini, kar precej razčlenili, od tega, da imamo:
– hitri bančni kredit,
– kratkoročni bančni kredit,
– bančni limit na TRR računu,
– dolgoročni kredit,
– investicijski kredit,
– hipotekarni kredit,
– namenski bančni kredit,
– itd.

Skratka, teh bančnih kreditov in terminov je malo morje, na koncu podjetnik sploh več ne ve, kakšen kredit potrebuje ali lahko dobi, le to ve, da ga potrebuje in banka samo komplicira z vsemi temi številnimi termini, ker mu ga ne odobri. Podjetja potrebujejo hiter kredite, ki se v relativno hitrem času odobrijo, z relativno malo kompliciranja, zavlačevanja, brez nekih odvečnih kreditnih odborov, brez dolgih administrativnih postavk in mest, ki za pregled enega lista vzamejo en mesec časa, na koncu pa ugotovijo, da so bilančni kazalniki slabi in nezadostni, tako da po mesecu in več čakanja podjetja na kredit, mu ga ne odobrijo in je podjetje ponovno na začetni fazi iskanja, poslovni proces mu je stal v tem vmesnem času, naročila so se najverjetneje kopičila oziroma morebiti jih je že pričel izgubljati, ker ni uspel zagotoviti pravočasno materiala, materiala pa ni uspel pravočasno zagotoviti zato, ker ni dobil kredita na banki, da bi lahko ta material kupil oz. nabavil in je začaran krog sklenjen.

In kaj lahko podjetja v taki situaciji naredijo?

Kot zapisano, podjetja potrebujejo zelo hitro kredit oz. finančne vire, da lahko nemoteno poslujejo, ker recimo mizar rabi pri vsakem novem naročilu novi material v obliki lesa ali podobno, transportna podjetja potrebujejo neprestano gorivo, da lahko vozijo ter denar za cestnine, peki potrebujejo nenehno denar, da nakupijo osnovne sestavite oz. surovine za svoje izdelke itd. Skratka, vso gospodarstvo ali podjetništvo izgleda tako, da morajo podjetniki najprej nekaj dati v svoj poslovni proces, da lahko potem dobijo ven nek produkt ali storitev, katero lahko nato prodajo dalje in tako ustvarijo razliko v ceni.

Če taka podjetja v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki, so bila do nedavnega prepuščena sama sebi, ker ni bilo nekih drugih institucij, ki bi ponujala hitre kratkoročne kredite ali posojila za taka podjetja, ki denar potrebujejo za poslovni proces v obliki obratnega kapitala in ga ne dobijo na banki.

Za vas je podjetje PNC pripravilo ponudbo hitrih podjetniških kratkoročnih kreditov za samostojne podjetnike in ostala podjetja, ki ne dobijo kredita na banki in ga potrebujejo za obratni kapital. Do kredita je mogoče kar preko spleta iz vaše pisarne, lahko že v enem dnevu oziroma 24-ih urah, v dveh korakih, kjer je prvi korak ta, da se preko kratkega spletnega kreditnega vprašalnika (povezava je zgoraj), presodi kreditna ustreznost vašega podjetja in v drugem koraku zbere ustrezna dokumentacija, na osnovi česar se nato poda mnenje o kreditni ustreznosti in višini odobrenega kredita, ki se v relativni kratkem času nakaže na TRR račun podjetja.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.