Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Ali lahko z nabavo na “Low Cost Countries” ustvarimo višji dobiček. Kako financirati poslovanje? Krediti in posojila za podjetja. PNC Naložbe

Ali lahko z nabavo na “Low Cost Countries” ustvarimo višji dobiček. Kako financirati poslovanje? Krediti in posojila za podjetja. PNC Naložbe

03.08.2016

Ali lahko z nabavo na “Low Cost Countries” ustvarimo višji dobiček

Vir: http://www.24ur.com/novice/svet/ali-lahko-z-nabavo-na-low-cost-countries-ustvarimo-visji-dobicek.html

Zaključen je razpis za nabavnega managerja 2014, ki bo razglašen na letnem srečanju nabavnikov v Portorožu.

Marina Lindič, predsednica ZNS, Valči Plut, nabavna managerka 2013 in dr. Danijela Brečko, direktorica podjetja Planet GV (od leve proti desni) (Foto: Elvis Padoin)

»Zaradi nabavljanja na globalnem trgu so nujne spremembe tudi v načinu dela. Klasične metode izginjajo, uveljavljajo se novi koncepti. Vodstvo in zaposleni moramo biti pripravljeni izkoristiti nove možnosti, nove priložnosti in nove trge,« pravi Marina Lindič, predsednica Združenja nabavnikov Slovenije in moderatorka 13. nabavne konference 2014.

Poslovno okolje se hitro spreminja, izrazite spremembe so vidne tudi pri nabavi. Nastali so novi nabavni trgi, predvsem v deželah Azije (Kitajska, Indija, …) ter Srednje in Južne Amerike. Tudi poslovanje mnogih slovenskih podjetij je osredotočeno na razvijajoče se trge. Stroškovne prednosti, ki jih podjetju prinaša globalna nabava z učinkovitejšim obvladovanje stroškov, izboljšujejo možnosti ustvarjanja višjih dobičkov.

Kako to lahko storimo? Ena od možnosti je vsekakor nabava na LCC (“Low Cost Countries”- nizkocenovne države).

Namen letošnjega osrednjega srečanja nabavnih managerjev, ki bo 15. in 16. maja 2014 v Portorožu v organizaciji podjetja Planet GV in Združenja nabavnikov Slovenije je približati nabavnikom nabavo na azijskih trgih, čeravno nekateri niso več LCC, so pa še vedno zanimivi zaradi hitrega tehnološkega razvoja in ekonomije obsega.

Na srečanju bodo podrobneje predstavljeni kitajski, indijski in turški trg. Njihovo makroekonomsko sliko bodo osvetlili predstavniki Veleposlaništva Ljudske Republike kitajske, njegova ekscelenca Sarvajit Chakravarti, veleposlanik Republike Indije v Republiki Slovenije in Baris Ozturk, Aegean Exporters’ Association s Turčije.

Ob zaključku prvega dne konference bodo razglasili že 6. nabavnega managerja leta, ki ga izberejo na podlagi predhodno objavljenega razpisa. Z razglasitvijo nabavnega managerja leta želijo izboljšati ugled nabavne funkcije in vplivnost nabavnih managerjev v podjetjih.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.