Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Kako do lastne nepremičnine? Kredit ali leasing?

Kako do lastne nepremičnine? Kredit ali leasing?

30.04.2020

Stanje na nepremičninskem trgu v Sloveniji je že dober čas črnogledo. Cene nepremičnin in najemnin so bizarno visoke, kljub novogradnjam pa se cena na trgu ne zniža. Mnogi za visoke cene najemnin krivijo prav alternativne ponudnike bivalnih storitev kot je Airbnb, saj se najemodajalcem finančno bolj obrestuje kratkoročno oddajanje stanovanja po višji ceni trumam turistov, ki so se v zadnjih letih valili v Slovenijo.  Po nekaterih napovedih strokovnjakov, bi se cene nepremičnin morale v prihodnosti znižati, saj je pandemija koronavirusa močno vplivala na turizem. Meje držav so praktično zaprte, ponudniki prenočitev pa hlastajo za denarjem, kar bo ustvarilo dodatno ponudbo na trgu po nižji ceni.

Kljub morebitnim nižjim cenam najemnin in nepremičnin pa mnogi posamezniki niso kvalificirani za pridobitev stanovanjskih kreditov na bankah. Banka Slovenije je v lanskem letu sprostila sveženj ukrepov, s katerimi je želela zajeziti množično kreditiranje prebivalcev. Tako so bili stanovanjskih kreditov prikrajšani predvsem mladi in starši samohranilci. Koronakriza in negativni vplivi pandemije na gospodarstvo pa so še dodatno poslabšali situacijo že tako bolj ranljivih skupin. 

Predlagamo vam, da z nakupom nepremičnine počakate ali pa poiščete cene nepremičnin na obrobju večjih mest. Nekateri strokovnjaki iz največjih svetovalnih služb so že napovedali, da se bodo zaradi koronavirusa cene nepremičnin na vaseh in obrobju mest v prihodnosti dvignile, saj ljudje ne bodo već želeli stanovati v centru mest.

V kolikor pa potrebujete kredit za financiranje poslovnih subjektov, vam pri Podjetniških financah ponujamo prilagodljivo obrestno mero za kratkoročno posojilo do 30.000 EUR. Pokličite nas na 070 304 304 in se dogovorite za sestanek.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.

Ostale novice