Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Kako lahko podjetnik financira svoje podjetje? Kreditiranje podjetij, posojila za samostojne podjetnike, krediti. Podjetniški naložbeni center, PNC Naložbe

Kako lahko podjetnik financira svoje podjetje? Kreditiranje podjetij, posojila za samostojne podjetnike, krediti. Podjetniški naložbeni center, PNC Naložbe

30.08.2016

Kako lahko podjetnik financira svoje podjetje?

Vir: http://www.samostojnipodjetnik.si/kako-lahko-podjetnik-financira-svoje-podjetje/

Podjetniki imajo na voljo za financiranje svojega podjetja zelo omejena sredstva. Poglejmo si, na kakšne načine lahko to počne.

1. Notranji viri financiranja

Podjetnik mora, da bi lahko uspel, čim hitreje in čim ceneje preveriti vrednost svoje poslovne na trgu, nato pa mora s čim manj stroški doseči čim več prodaje. Pri notranjih virih financiranja podjetnik v svojo organizacijo vloži tako rekoč vsa sredstva, ki jih ima na voljo (prihranke, plačo ipd.), pri tem pa mora zmanjšati tudi vse nepotrebne stroške (najem prostorov, tajnice ipd.).

2. Nepovratna sredstva

Nepovratna sredstva so še ena izmed možnosti, ki jih ima na voljo mladi podjetnik. Na občinski, nacionalni in evropski ravni je vsako leto objavljenih več razpisov, ki so namenjeni spodbujanju podjetništva in raznih subvencij. Različne razpise pa objavljajo tudi ministrstva, agencije in podjetniški skladi.

3. Dolžniški viri financiranja

Krediti, lizing in faktoring prav tako pridejo v poštev za podjetje, ki išče denarna sredstva za razvoj. Problem pa se pojavi, da mlada podjetja zelo težko pridobijo kredite, še posebej zaradi težke situacije na trgu, ki trenutno vlada.

4. Lastniški kapital

Poslovni angeli in skladi tveganega kapitala poslujejo po popolnoma drugačnem principu kot deluje dolžniški vir financiranja. Investitorji sprejemajo tveganja brez zavarovanja, zaradi tega pa želijo imeti velik donos.

5. Zunanji viri financiranja

Zadnje čase se čedalje več startupov poslužuje razmeroma novega načina financiranja svojih podjetij. Govorimo o množičnem financiranju (ang. crowdfunding), ki poteka prek različnih spletnih platform – pri nas so najbolj priljubljene Kickstarter, Indiegogo ipd. Crowdfunding

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.