Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Kako pridobiti kredit ali posojilo, če vas je banka zavrnila? Ali prodati odprte terjatve, ali poiskati na trgu sekundarni podjetniški finančni vir kreditiranja podjetij in samostojnih podjetnikov. Podjetniški naložbeni center nudi posojila za podjetja, ki ne dobijo denarja na banki

Kako pridobiti kredit ali posojilo, če vas je banka zavrnila? Ali prodati odprte terjatve, ali poiskati na trgu sekundarni podjetniški finančni vir kreditiranja podjetij in samostojnih podjetnikov. Podjetniški naložbeni center nudi posojila za podjetja, ki ne dobijo denarja na banki

29.09.2016

Naj se odločim za odkup terjatve?

Vir: http://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/novice/naj-se-odlocim-za-odkup-terjatve
Avtor Maruša Žibert — 28.06.2016

Komentiraj!

Če imate med svojimi strankami tudi neplačnike, potem ste se zagotovo že znašli pred vprašanjem, kaj storiti. Na voljo je kar nekaj prijemov, med najučinkovitejše pa mnogi uvrščajo odkup terjatve. Zakaj je odkup (oziroma prodaja) tako priljubljen?
Naj se odločim za odkup terjatve?

Kaj storiti, ko imate neplačnike? Ena od učinkovitih rešitev je tudi prodaja terjatev (Vir slike: Pixabay).

Za začetek pojasnimo, kaj je odkup terjatve. Odkup velja za storitev, s katerimi svoje terjatve predate za to usposobljenemu podjetju, na svoj račun pa dobite izplačan dogovorjen znesek. Običajno se ta vrti okoli 80 odstotkov vrednosti izterjave.

Hiter konec likvidnostih težav

Odkup terjatev zagotavlja finančna sredstva nemudoma in s tem konec ukvarjanja z neplačniki. Konec je tudi pomanjkanja sredstev za tekoče poslovanje in širjenje posla. Odkup terjatev se uporablja tudi za preprečevanje likvidnostih težav, saj lahko nakazana sredstva takoj uporabite za tekoče poslovanje, nadaljnjo rast in rentabilnost.

Brez dragih postopkov izterjave in zapletene administracije

Odkupa terjatev se lahko lotite sami ali pa jih predate podjetjem. Gre za usposobljena podjetja, ki se ukvarjajo z odkupom terjatev, ki bo s tem prevzela celotno komunikacijo z dolžniki. Na ta način se boste izognili tudi dragim postopkom izterjave in zapleteni administraciji. Medtem ko opravljajte pomembnejša dela.

Koraki do odkupa terjatve

Postopek je preprost. S podjetjem, ki bo odkupilo vaše terjatve, sklenete pogodbo, na podlagi katere se bo izvedel odkup tako zapadlih kot tudi nezapadlih terjatev. V postopku morate predložiti fotokopijo računa oziroma dokumentacijo, iz katere je razviden obstoj terjatev, ki se prodaja. Če želite zapreti odprte terjatve, se odločite za odkup terjatev brez regresne pravice. Na podlagi posredovane dokumentacije bo podjetje pripravilo odkupno dokumentacijo, ki jo boste morali še podpisati. Postopek je učinkovit, znesek odkupljenega računa lahko tudi v celoti prejmete v zgolj nekaj dneh (znesku je odšteta dogovorjena provizija).

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.