Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Kredit – kam ponj?

Kredit – kam ponj?

13.04.2020

Preden se odločimo za posojilo, moramo najprej realno pregledati svoje finance. Vedeti moramo, kakšna je naša dejanska kreditna sposobnost. Nato zbiramo ponudbe in jih nujno primerjamo.

Prvo vprašanje, na katerega moramo biti pripravljeni je, kako bo posojilo zavarovano. Kot najugodnejše velja zavarovanje s porokom, ki pa je hkrati tudi najbolj rizično in pri visokih zneskih skorajda nemogoče. Zato je najbolj aktualna oblika kreditnega zavarovanja pri zavarovalnicah. Kar v praksi pomeni, da pri izbrani zavarovalnici plačujemo premijo in v primeru, ko svoje obveznosti kreditojemalec ne poravna, posledično plača kredit zavarovalnica. Pogosto banka pri takem zavarovanju ponudi manjše obresti v obliki znižane efektivne obrestne mere (EOM). Seveda pa je preostanek zneska (popusta) velikokrat »zapakiran« v premijo.

Redkeje se za zavarovanje zastavijo tudi vrednosti papirji, ki pa seveda niso imuni na borzne pretrese, zato lahko banka zahteva dodatno zavarovanje, če cene vrednostnega papirja drastično padajo.

Če govorimo o stanovanjskih kreditih, pa najpogosteje zavarujemo kredit s hipoteko. V praksi torej banka proda vašo nepremičnino, v kolikor ne plačujete obveznosti. Možna je pa tudi hipoteka na kateri drugi nepremičnini, ki jo imate v lasti.

Če se dotaknemo še višine kredita – ta je povsem odvisna od vaših prilivov. Od višine le-teh in kako frekventni so. Slednje je najbolje banki izkazati s pogodbo o zaposlitvi, kjer so jasno navedeni  zahtevani zneski in po možnosti še dopolnjeni  z izjavo delodajalca o dolgoročnem planu vajinega sodelovanja.

Če vas banka kljub temu ne usliši? Kam potem?

Najpogosteje se obrnemo na spletne portale kjer se srečajo udeleženci, ki imajo kapital in so ga hkrati pripravljeni tudi posoditi in drugi, ki želijo posojilo.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.

Ostale novice