Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Prednosti ustanovitve družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.)

Prednosti ustanovitve družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.)

04.05.2020

Družba z omejeno odgovornostjo ali na kratko d.o.o. je najbolj popularna oblika gospodarskih družb v Sloveniji in svetu. Glavna lastnost tovrstne oblike pravne osebe je ta, da družbenik za obveznosti odgovarja le z osnovnim kapitalom. Minimalni predpisani osnovni kapital za d.o.o. je 7.500 EUR in ga družbenik vplača ob registraciji v poslovni register. Ob vplačilu osnovnega kapitala družbenik pridobi poslovni delež v podjetju.

Prednosti ustanovitve d.o.o. se nahajajo predvsem v tem, da družbeniki ne odgovarjajo za obveznosti pravne osebe. Poleg tega lahko družbeniki sklepajo posle med družbo in družbeniki. Tovrstna oblika gospodarskih družb na trgu uživa tudi večji ugled in zaupanje, kar je še posebej pomembno, ko se družba zadolžuje. Tveganje poslovanja posameznega poslovnega subjekta vpliva na obrestno mero, po kateri se podjetje lahko zadolži pri banki. V času kreditnih krčev pa je zadolževanje in jemanje posojila na bankah lahko še posebej drago. V kolikor želite ustanoviti družbo z omejeno odgovornostjo in vas skrbijo viri financiranja, se lahko obrnete na nas, Podjetniške finance. Pri nas lahko prejmete kratkoročno posojilo, s katerim lahko poplačate upnike, financirate obratni kapital, poplačate davčne obveznosti itd. V samo 24 urah vam lahko zagotovimo želena sredstva v višini do 30.000 EUR.

Četudi obstaja mnogo prednosti družbe z omejeno odgovornostjo, obstajajo tudi nekatere slabosti. Med njih spada predvsem visoka obdavčitev izplačanega dobička in višji stroški poslovanja.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.