Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Bančni krediti in slovenska mirko ter mala podjetja? Zakaj podjetnik ne dobi kredita na banki?

Bančni krediti in slovenska mirko ter mala podjetja? Zakaj podjetnik ne dobi kredita na banki?

21.09.2015

Večna dilema oziroma odprto vprašanje je, zakaj mikro in mali podjetnik oziroma samostojni podjetnik, ki vloži celega sebe v posel in svoje srce, ne dobi kredita na banki, kljub dobremu poslovanju.

Res je, da nekateri imajo blokado na računu, zaradi neplačanih prispevkov ali DDV-ja, ampak imajo vseeno zdravo jedro poslovanja, pa kljub temu ne dobijo kredita na banki. Kredit bi si želeli predvsem z namenom, da pokrijejo blokado na TRR in za nadaljnji razvoj podjetja oziroma nakup materiala. Zanimiva zgodba pa je, da naše banke, kljub temu, da so dobro kapitalsko “podkovane”, ne kreditirajo t. i. “rizičnih” podjetij. Prav tako je res, da niso banke v privatni lasti oziroma so to tako veliki sistemi, da je en podjetnik in njegova zgodba o uspehu, pač ena zgodba izmed mnogih… in preprosto ne dosežejo ušes bančnih uslužbencev oziroma kreditnega odbora, ki odloča o odobritvi posameznega podjetja.

Ravno iz tega razloga je nastalo podjetje PNC Naložbe d.o.o., k.d., ki nudi finančne vire za podjetja. Svoje storitve oziroma finančne vire je podjetje usmerilo zelo nišno, predvsem za rast in razvoj podjetja, nabavo novih strojev, poplačilo dolgov itd. S tem želi podjetniku pomagati, da zadovolji povpraševanje na trgu in ne odlaša s poslovanjem v času, ko čaka na odobritev bančnega kredita.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.