Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Depoziti

Depoziti

23.04.2020

Depozit je ena izmed najbolj  varnih oblik varčevanja, kjer lahko obvarujemo svoj denar pred razvrednotenjem. Namenjeni so tako posameznikom kot podjetjem. Skleniti  ga je možno tako rekoč povsod – na vseh bankah, poštah in hranilnicah; ponudbe z največjo obrestno pa veliko bank ponudi kar preko spleta. Pri zneskih je praviloma določena samo spodnja meja, ki jo določi banka, razlikuje pa se lahko glede na valuto. Vloge so zajamčene z zakonodajo Republike Slovenije. Vsak posameznik ali podjetje, ki ima depozite do 100.000 eurov pri različnih  bankah, ima svoje vloge na varnem.

Kadar ima podjetje na poslovnem računu sredstva, ki jih ne potrebuje, jih lahko varno vloži v depozite, ki imajo različno ročnost ali valuto (euri, ameriški dolarji, švicarski franki ali britanski funti).Poznamo različne vrste depozitov – kratkoročne, dolgoročne depozite, depozite za čez noč, namenski depozit, depozit na odpoklic. Pri dolgoročnih, so na primer, obrestne mere najvišje. Vendar se za ta primer varčevanja podjetja ne odločajo pogosto, saj vsak rad prosto razpolaga z denarjem.

Kadar so razmere ugodne za investiranje, se podjetja praviloma obrnejo iz bančnih sistemov v bolj  donosne naložbe (vrednostni papirji, nepremičnine, zlato,…), ki so hkrati tudi bolj tvegane. Seveda pa je nujno imeti »na varnem« sredstva za tri mesece poslovanja. Ker pa se banke zavedajo da so takšni depoziti najbolj stabilen vir financiranja (po domače – to je denar, ki ga daste na razpolago svoji banki), takšnim komitentom nudi drugačno, prednostno obravnavo pri vseh drugih  storitvah. Vendar se splača preveriti, pri katerem ponudniku dobite za svoje prihranke največ.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.