Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Iskanje finančnih virov in hitrih kreditov preko spleta

Iskanje finančnih virov in hitrih kreditov preko spleta

24.05.2020

Podjetja dnevno iščejo finančne vire in ker je doba interneta, se več ali manj vse dan danes tako išče kot tudi najde preko spleta. Večina reklam na JUMBO plakatih in drugih tiskanih medijih počasi ugaša, tako da se tudi mi vsi osredotočamo vedno bolj na splet, kjer z nekaj ključnimi besedami najdemo želeno storitev ali produkt. Kako se pa mala podjetja, ki ne dobijo kredita v nekem trenutku na banki, lotijo iskanja finančnih virov preko spleta. Katere ključne besede uporabijo?

  • krediti za podjetja,
  • hitri kredit,
  • iščem kredit,
  • posoja denarja,
  • iščem posojilo,
  • finančni viri,
  • podjetniški krediti,
  • kredit,
  • kratkoročni finančni viri,
  • itd.

Skratka, vsako podjetje posebej ima verjetno svoj spekter in način iskanja finančnih virov preko spleta. Kot smo že omenili, od cca. 150.000 mikro in malih slovenskih podjetji, jih verjetno v vsakem trenutku išče vsaj 10 % teh kredit ali posojilo, ali celo limit, tako da bi to moralo potemtakem biti cca. 15.000 podjetji na dan, pa četudi to porazdelimo na mesečni nivo, je to 500 podjetji na dan, kar je več kot presenetljiv podatek. Ali je res temu tako in ali res toliko podjetji na dan išče kredite, verjetno bi bilo temu tako, ker imamo kar veliko bank v Sloveniji, še več posameznih poslovalnic, ki verjetno dnevno prejemajo kar precejšnje število klicev za kredite, tako da bi se lahko realno približali tej cifri. Še drugi zelo zanimiv podatek poroča, da v nekem povprečnem slovenskem mestu, kjer ima ena banka med 2 do 5 poslovalnic, se na letnem nivoju odobri med 100.000.000 do 300.000.000 milijonov kreditov tako za pravne kot fizične osebe. To ni podatek na slovenskem nivoju, ampak samo na lokalnem, mestnem nivoju, kar so resnično astronomske cifre. In vsa tista podjetja, ki pa ne dobijo na banki, pa morajo s pomočjo spleta najhitreje najti sebi primerne finančne vire, ki so prav tako hitro realizirani in ne preveč zakompliciran postopek pridobitve.

Tako da je področje kreditov za podjetje zelo široko področje, ker se na letnem nivoju zagotovo odobri za milijardo evrov kreditov, če ne krepko več in to nato posredno poganja naše gospodarstvo. Podjetja, če nimajo likvidnih sredstev, ne morejo nemoteno poslovati in financirati svojega poslovnega procesa, ker nimajo dovolj finančnih virov, da bi lahko tak proces nemoteno deloval, da bi lahko nabavili dovolj osnovnih sredstev, materiala itd.

Tista podjetja, ki ne dobijo na banki kredita, lahko s to spletno povezavo preverijo svojo kreditno sposobnosti in si zagotovijo finančne vire že v 24-ih urah za poslovanje svojega podjetja v višini od 1.000 do 20.000 eur.

KREDITNI VPRAŠALNIK in presoja KREDITNE USTREZNOSTI PODJETJA

Verjetno najbolj primeren, inovativen in tudi hiter način za presojo ustreznosti podjetja za pridobitev finančnih virov ali strokovno povedano, presoja kreditne ustreznosti podjetja, je zagotovo tukaj naveden način, ker lahko vprašalnik izpolni podjetje takrat, ko njemu ustreza, si vzame čas, in nato dokumentacijo posreduje tudi takrat, ko podjetju ustreza, za kar vse skupaj vzame morda 10 minut časa skupaj. Kaj je na koncu 10 minut proti temu, da podjetje pridobi kredit in lahko financira svoje poslovanje nemoteno, tako kot bi to bilo primarno storjeno s strani banke in bančnega kredita, ampak kaj naj podjetje naredi, če banka prvo kot prvo rabi relativno dolgo, da odobri kredit in drugi kot drugo, vprašanje če ga sploh odobri. Tako da se vedno več podjetji poslužuje iskanja kreditov in posojil preko spleta, ker je to najhitrejši način iskanja, najbolj “udoben” način, predvsem za podjetnika, ki je ves dan v svojem delovnem procesu (npr. mizar, krovec itd.) in da je tudi rezultat iskanja na koncu pozitiven v smislu, da se takemu podjetju tudi odobri kredit.

Podjetniški proces in letni promet od 100.000 do 1.000.000 eur prometa, se na prvi pogled vidi in zdi relativno visok, ampak pri bolj podrobnem pregledu, pa je to relativna postavka. Večje kot je podjetje in promet, načeloma (vedno obstajajo izjeme), so marže, ali čisti dobiček na prodano storitev/produkt, vedno manjše, ali pa četudi je marža relativno velika, je sama cena prodanega produkta “nizka”, da je potrebno podjetju potem prodati kar nekaj sto, ali celo nekaj tisoč takih produktov, da ustvari svoj zaslužek v višini morebiti nekaj sto ali celo nekaj tisoč evrov. Tako da večina proizvodnih podjetji, ki imajo relativno velik promet, mora delati na količini prodanih produktov, da se jim pozna razlika v ceni oz. da ustvarijo zaslužek.

In kje imajo potem še taka podjetja v tako zahtevnem poslovnem procesu čas za neskončno dolge bančne postopke pridobitve kreditov, če pa potrebujejo denar takoj, da lahko financirajo svoje tekoče poslovanje. Zato morajo biti podjetniški finančni viri hitri, relativno ustrezno dostopni in tudi dovolj transparentni, da jih lahko mala podjetja pridobijo in uporabljajo v svojem poslovnem procesu. Vse, kar je pridobivanja daljše od enega tedna, ali recimo dveh tednov, je že predolgo in lahko bremeni podjetniški proces, ker jim zaostaja nabavni proces, ali pa kateri drugi proces. Vsekakor pa je potrebno poudariti, da vedno večje podjetje je, potrebuje tudi vedno bolj ugodne finančne vire v smislu obrestne mere, ker ne potrebuje dragih finančnih virov.

Vsekakor pa se je potrebno strinjati pri načinu iskanja finančnih virov in sicer preko spleta in hitrega anketnega vprašalnika, da lahko podjetja sama prilagodijo časovno postavko, ne pa med 8.00 in 16.30 uro na banki, kjer nimajo nikjer za parkirati, morajo stati v vrsti itd. Splet je zagotovo sedanjost in prihodnost, tako da je potrebno tukaj podjetjem poenostaviti sam proces pridobivanja finančnih virov in postopek od oddaje povpraševanja do končne realizacije, ki lahko poteka on-line ali preko telefona (GSM), tako da je vse res prilagojeno podjetju in njegovemu podjetniškemu procesu.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.