Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Kako do podjetniškega kredita ali kredita za mala podjetja preko spleta, brez da bi morali zapuščati pisarno ali prekiniti delovni proces – do kredita za podjetje preko spletnega kreditnega vprašalnika

Kako do podjetniškega kredita ali kredita za mala podjetja preko spleta, brez da bi morali zapuščati pisarno ali prekiniti delovni proces – do kredita za podjetje preko spletnega kreditnega vprašalnika

11.10.2020

Dragi podjetniki, ali ste tudi ve cele dneve zakopani v svoje delo in vam vsa ostala papirologija, dokumentacija, birokratski procesi in podobno le kradejo čas, katerega že tako ali tako nimate dovolj?

Ko podjetje raste v svojem prometu in se tako iz leta v leto širi, zaposluje nove sodelavce, je sam podjetnik vedno bolj in bolj vpet v vsakodnevni poslovni proces, kateri od njega terja 150 % energije, časa in njega kot človeka. V malih podjetjih je načeloma tako, da brez podjetnika, nič kaj ne funkcionira tako, kot bi moralo in se lahko tudi celotni poslovni proces preprosto zaustavi. Iz tega razloga podjetnikom tako povzroča še dodatni stres in krajo časa, katerega že tako ali tako nimajo, vsi neki nepotrebni birokratski postopki, javne uprave, druge brez pomenske institucije, ki venomer zahtevajo neke brezvezne papirje, ki so več ali manj sami sebi pomen in da ta “človeška drhal”, ki pač zasede neko delovno mesto, ustvarja sama sebi neko delo, da ne bulijo ves dan v zrak in čakajo, da ura odpiska 14, 15 ali celo 16. No, tisti, ki so v službi v javnih institucijah do 16 ure, je že nekaj hudo narobe z njimi in se pač pretvarjajo, da nekaj delajo, kar je itak totalno brez pomena. No, skratka, da se vrnemo nazaj na kredite, finančne vire za podjetja in obratni kapital, kjer ta podjetnik, ki tako ali tako že nima časa, zaradi vsakodnevnih obveznosti, se mu poveča promet in si želi pridobiti nek kredit ali morda samo limit na banki. To, da tista gospa “Marjana”, ki tam dela in se ji fajn zdi, da ima vsakega desetega plačo, od podjetnikov zahteva tako rekoč nemogoče stvari, ker morajo sto in en dokument prinesti, ki je tako ali tako pri malih podjetjih za rit obrisat, do tega, da še celo zahteva od njih posredovanje izpisa prometa, a on poizveduje za kredit na svoji matični banki, kjer imajo tako ali tako vpogled v promet podjetja, potem se lahko res človek zamisli, kakšen folk dela tam in kaj sploh dela.

No, potrebno je dodati, ker smo ravni pri tem. Eno totalno neumnost, ki je lahko samo v postsocialistični Sloveniji možna, kjer ZPIS po ne vem koliko letih, pošlje dopis (seveda priporočeno in po ZUP), kjer prvo, ko odpreš, ti pade v oči samo to, da če ne boš odskočil kot pesek, ti seveda kar kazen grozi in moraš kot pesek biti ponižen in takoj skočiti, ker četudi si do vratu v dreku, tako delovnem dreku, kot tudi v poslovnem dreku, moraš tej drhali seveda pošiljati neke totalno debilne dokumente. Oni pa seveda delajo to revizijo totalno naključno. In ne, da bi nek debil, po možnosti z višjo srednjo DOBA šolo tam nastavil neke kriterije, ki dajo nek širši potencialni nabor tistih podjetji, ki se bo preverjal… seveda ne… se pač vzame vse, kar je. Naj mi nekdo odgovori, zakaj te debili preverjajo, ali so bili vsi prispevki oz. za pokojnino plačani v podjetju, kjer je npr. edini lastnik Miha in je bil tudi Miha edini zaposleni. Pomeni, ker so ti sistemi vsi med seboj povezani in ZPIS pa FURS tudi, če ne bi Miha recimo plačal teh banalnih 23,45 EUR, bi imel seveda že blokado na TRR in če je od tega več kot pet let in ta drhal dela to nepotrebno delo v takih podjetjih, potem bi seveda to moralo že zdavnaj biti poplačano, sploh, če njegovo podjetje normalno dalje posluje. Ti bedaki iščejo bolj zgodbe, kjer bi bil recimo Miha lastnik in direktor pa bi imel še 10 zaposlenih, za katere ne bi to plačeval. Ampak bi vseeno podjetje dobilo blokado in tisto podjetje, ki je vse poplačalo (ali z blokado ali redno) in še posluje danes, verjetno ne more imeti nobenih nepravilnosti. Kaj potem ta drhal dela. Bi morali že v osnovi nastaviti tako kriterije, da se izločijo podjetje, kjer je lastnik in/ali direktor edina zaposlena oseba, ali podjetja, ki niso imela blokade s strani FURS zaradi nekih neplačil… ne pa da naključno delajo kar debilna preverjanja, ki so sama sebi namen in na koncu nimajo popolnoma nobenega pomena. In potem tista frigidna Tatjana tam, ki dela, si stimulira svoj klitoris in pošilja pošto, da lahko na koncu dneva ali v nekem poročilu pove, koliko pošte je poslala, kako dolgo si je klitoris stimulirala in kolikokrat ji je prišlo. Pa to je totalna neumnost in titopartijski režim dela. Če bi iz javne uprave, ki posredno in neposredno šteje skoraj 200.000 zaposlenih, odpustili več kot polovico, bi sistem še vedno laufal, samo komunisti ne bi imeli več volilne baze in te firgidne babe ne bi imele več služb… skratka, za zjokat no…

No, da se vrnemo k prvotni poanti oziroma namenu tega članka, ki je, kako lahko podjetnik in podjetja pridejo do kredita iz pisarne ali da ne bi rabili zapustiti svojega delovnega procesa, brez odvečne dokumentacije in brez čakanja enega meseca ali več?

Načeloma je zelo preprosto. Iz časovnih razlogov in iz razlogov, da se skuša poslušati ter prisluhniti podjetniku, ki tako ali tako nima dovolj časa, da bi vse svoje obveznosti lahko sproti urejal, kaj šele, da bi se ukvarjal z dolgimi birokratskimi neumnostmi pri pridobivanju kredita, se je napravil Spletni kreditni vprašalnik, preko katerega oz. s pomočjo katerega se lahko preveri na daljavo že kreditna sposobnost vašega podjetja. Nato sledita samo še dva koraka, ki skupaj vzameta morda eno uro časa, pa lahko podjetnik pride še do želenega kredita ali posojila Res je, da so ti krediti oziroma posojila relativno mala in kratkoročna, se pravi, da so krediti od 1.000 pa do 20.000 eur in izključno za obdobje enega leta.

Vsi podjetniki, ki imate mala podjetja oz. naša cilja skupina so podjetja, ki imajo od 0 pa tam nekje do 10 ali 12 zaposlenih, ki imajo od 50.000,00 pa tam do 2.000.000,00 ali 3.000.000,00 milijone EUR letnega prometa, ki imajo dobro poslovanje, nova ali dodatna naročila in v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki, bi pa hitro potrebovali finančne vire, da lahko kupijo material, ali plačajo robo v naprej ter tako dobijo rabat itd.

Presoja kreditne ustreznosti s pomočjo kratkega Kreditnega vprašalnika:

KREDITNI VPRAŠALNIK

In vsa tista podjetja, ki si vzamejo samo dve minuti časa, ali preko računalnika, ali preko GSM aparata in izpolnijo ta kratko kreditni vprašalnik, tako že sprožijo postopek za pridobivanje kredita ali posojila za svoje podjetje. Tista podjetja, ki pa tega ne storijo, pa jim skoraj bolj enostavnega načina pridobitve kredita ne more trg ponuditi, razen da se jim preprosto nakaže denar kot nek dobrovoljni prispevek…

No, kakorkoli… drugi in odločujoči korak je ta, da se pošlje ustrezna dokumentacija na elektronski naslov za presojo kreditne ustreznosti podjetja. Nič kaj veliko časa to ne vzame podjetniku, ker ima večino te dokumentacije že pri roki, še posebej, če je pred tem poskušal pridobiti kredit morebiti na banki. To preprosto polje na elektronski naslov in počaka od 1 do 4 ure, da ga kontaktira strokovni sodelavec, ki z njim opravi tretji in zadnji korak, ki pa je vsebinski razgovor glede višine kredita, namena kredita in smotrnosti koriščenja kratkoročnega sekundarnega kredita oz. kratkoročnih sekundarnih finančnih virov.

Načeloma skoraj ne bi mogel biti postopek za pridobitev kredita lažji in načeloma nezahteven, tako da bi se podjetja morala več polaščati tovrstnih postopkov, ker jim tako omogočijo hitrejšo pridobitev finančnih virov. Kot rečeno, to je predvsem smotrno za mala ali celo mikro podjetja, ki potrebujejo kratkoročne finančne vire in jih ne dobijo na banki. Tista “večja” podjetja in taka podjetja, ki so bančno kreditno sposobna, verjetno tovrstnih hitrih kreditov ne potrebujejo in lahko brez problema počakajo kak teden ali dva več, da si na banki pridobijo posojilo. Vsi podjetniki pa se bodo strinjali, da je sveži kapital oz. likvidna obratna sredstva oz. likvidni obratni kapital v podjetju zelo pomemben za tekoče poslovanje, za tekočo nabavo materiala, plačevanje svojih obveznosti in vodenje preprosto poslovnega procesa, ki sam od sebe drugače ne bo deloval. Prav tako vsi poslovni partnerji ali odjemalci niso pravočasni pri plačilu svojih obveznosti in tako v poslovnem procesu venomer nastajajo neke polemike, vrzeli in izpadi pri poslovanju, kar venomer pade na pleča posameznega podjetnika.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.