Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Kako lahko podjetje kupi novi stroj – razlika med kreditom, posojilom in leasingom

Kako lahko podjetje kupi novi stroj – razlika med kreditom, posojilom in leasingom

14.04.2020

Tista podjetja, ki so dobro zastavila svojo poslovno strategijo, prej ali slej pridejo do točke, da bodo pričela rasti, se pravi, da je njihova ponudba pod povpraševanjem, tako da se bodo morala širit in nabaviti dodatne stroje ali druge proizvodne kapacitete – lahko so to tudi razni manjši delovni stroji, ali večja gradbena mehanizacija. Karkoli se počne iz srca, prej ali slej prične rasti in podjetje je tak otrok, katerega je potrebno neprestano negovati, ljubiti in posledično bo tudi tako pričel rasti. In pri tem je potrebno tudi neprestano širiti svojo ponudbo oz. proizvodno kapaciteto, kar se lahko nanaša na najrazličnejša področja.

Pri tem pa se ponovno prične porajati vprašanje, kako te dodatne stroje ali naprave financirati. V kolikor podjetje ni sposobno samo financirati teh strojev, se pravi z lastnimi viri, bo prej ali slej pričelo pogledovati po dolžniških finančnih virih, ki so v teorijo recimo naslednji:
– bančni krediti,
– leasing,
– razni razpisi z nepovratnimi finančnimi viri,
– subvencionirani krediti s strani države oz. obrestna mera,
– evropska sredstva,
– druga sekundarna posojila podjetji za tista podjetja, ki ne dobijo kredita na banki oz. prej naštetih virov financiranja.

Za nakup nekih strojev in drugih proizvodnih naprav, vozil, ali drugih stvari v poslovnem procesu, je potrebno zagotovo izbrati pravi vir financiranja, ki se nanaša tako na samo ceno oz. obrestno mero, kot na dobo financiranja, hitrost pridobitve finančnih virov, morebiti tudi na samo kompleksnost potrebne dokumentacije za pridobitev kredita in pa agilnost pri načinu odplačila kredita. Po izkušnjam se lahko trdi, da so vsi bančni krediti, leasingi, nepovratna sredstva ali drugi razpisi, zelo mukotrpna zadeva, ker preden se pridobijo ti viri, je potrebno najmanj spisati doktorat in pridobiti najmanj tono papirjev, zato podjetja velikokrat v tej vmesni fazi, izgubijo in živce in tudi posel, če gre za pridobitev teh virov predvsem za nakup stroja za izvedbo dodatnega dela, zato so kratkoročna posojila velikokrat boljša in hitrejša izbira oz. prednostna izbira malih podjetji, ker ni tolikšnega kompliciranja pri pridobitvi teh virov.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.

Ostale novice