Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | “Korona time” – Kdaj pričeti iskati finančne vire in kredite za izboljšanje likvidnosti podjetja

“Korona time” – Kdaj pričeti iskati finančne vire in kredite za izboljšanje likvidnosti podjetja

06.04.2020

Zdaj teče že skoraj pol meseca popolne karantene, kar se odraža tudi na mikro ter malih podjetjih, ki nimajo v tem času prometa. Torej je na mestu vprašanje, kdaj pričeti razmišljati in iskati ustrezne finančne vire v podjetju za ponovni pričetek poslovanja. Ti viri so načeloma v obliki kratkoročnih kreditov oz. kratkoročnih posojil.

Vsak podjetnik se zaveda pomembnosti planiranja rasti, razvoja in poslovanja podjetja. V teoriji se temu posplošeno reče, da se naredijo kratkoročni, srednjeročni in dolgoročni načrti oz. cilji. Čas trenutne Korone pa je obdobje, na katerega ni nihče praktično računal, da se lahko sploh dogodi za časa enega življenja, pa smo vseeno tukaj. Podjetja bodo imela vsega skupaj zagotovo mesec, dva, po nekaterih napovedih celo tri mesece izpada v poslovanju, zato morajo toliko bolj planirati rabo svojih likvidnostnih sredstev oz. obratnega kapitala, katerega morajo pričeti zagotavljati še pred ponovnim pričetkom poslovanja. Kje pa lahko kapital oz. finančne vire ta podjetja pridobijo, če niso bančno kreditno sposobna? Načeloma je potrebno iskati nek sekundarni finančni vir, ki je v obliki kredita ali posojila v kratkoročni obliki.

Ko se bo poslovanje ponovno zagnalo, bo prepozno iskati finančne vire za tekoče poslovanje, zato je le to potrebno storiti prej, najbolje že v tem sedanjem času, ko še vse stoji. Potrebno je na to situacijo pogledati tudi iz druge perspektive in sicer, da večina malih gostiln (kafičev), katere uporabniki so okoliški lokalni matadorji, komaj čakajo, da bo ponovno gostilna odprla, za takrat pa morajo imeti gostinci polne hladilnike hladnega piva in kratkih pekočih travaric, da bodo lahko možje nekaj konkretnega popili.

Zagotovo se ne izplača stokati in jokati, kako so najemniki nepošteni, ker nam ne stornirajo najemnim, ampak gre za tržno ekonomijo in ne za nek brezplačni socialni sistem “ala murgle in company”. Kakorkoli, podjetja dajte se dovolj hitro pobrigati za svoje finančne vire, da ne bo kar naenkrat gospodarstvo v polnem teku, vi pa boste iskali denar za tekoče poslovanje.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.