Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Krediti in posojila za financiranje obratnih sredstev. Podjetniški naložbeni center nudi posojila in kredite za podjetja od 1.000 do 30.000 eur z zavarovanjem, predvsem za podjetja, ki ne dobijo na banki kredita ali posojila

Krediti in posojila za financiranje obratnih sredstev. Podjetniški naložbeni center nudi posojila in kredite za podjetja od 1.000 do 30.000 eur z zavarovanjem, predvsem za podjetja, ki ne dobijo na banki kredita ali posojila

24.01.2016

Ali iščete vire financiranja za investicije? Ali želite ugodne kredite? Ali potrebujete garancije in zavarovanja za svoje kredite? Ali imate mogoče ekološke investicije in iščete dodatna finančna sredstva?

»Viri financiranja za mala in srednje velika podjetja«,

Podjetje PNC Naložbe d.o.o., k.d. kot piše v nadaljevanju, nudi t. i. sekundarne finančne vire (posojila, kredite, denar) za podjetja, ki imajo dobro poslovanje in zavarovanje, vendar ne dobijo na banki kredita oziroma posojila.

V kolikor imate likvidnostne težave pri poslovanju predlagam, da se slišimo in skušamo skupaj najti optimalno rešitev za vaše podjetje.

• Ali prejemate zavrnitve na banki in ne dobite kredita oz. posojila?
• Potrebujete finančna sredstva za obratni kapital za rast in razvoj podjetja?
• Ste dobili blokado računa in ne morete normalno poslovati naprej oziroma nakupiti materiala?
• Imate dobro poslovanje, zavarovanje, redne prilive itd., ampak vam primanjkuje likvidnih sredstev?
• Bi povečali poslovanje, ampak potrebujete nova finančna sredstva?

Podjetniški Naložbeni Center (PNC Naložbe d.o.o., k.d. ) nudi t. i. sekundarne finančne vire (posojila oz. kredite) za pravne osebe in samostojne podjetnike, ki imajo dobro poslovanje ter zavarovanje, vendar kljub temu ne dobijo na banki kredita. Financira se rast in razvoj predvsem mikro ter malih slovenskih podjetij, v skladu s spodaj zapisanimi ključnimi smernicami oz. postavkami, ki na trgu že nekaj let poslujejo in ustvarjajo promet.

Podjetje deluje v skladu s tržnimi regulativami, kar pomeni, da se vrednost/cena finančnih virov oblikuje predvsem po zakonu ponudbe in povpraševanja na trgu. V nobenem primeru pa podjetje ne predstavlja primarnih finančnih virov oz. banke. Za pridobitev bančnega posojila, limita ali hipotekarnega kredita se je potrebno obrniti na banko.

PNC Naložbe d.o.o., k.d. nudi sekundarne finančne vire, predvsem za:
• financiranje obratnega kapitala,
• nabavo materiala,
• izboljšanje likvidnosti podjetja,
• financiranje investicij v osnovna sredstva,
• financiranje nakupa drugih premičnin oz. strojev/naprav,
• poplačilo dolgov ali blokad,
• poplačilo DDV-ja,
• poplačilo dobaviteljev,
• širitev na trgu,
• itd.

Podjetje PNC Naložbe d.o.o., k.d. deluje v skladu s petimi preprostimi investicijskimi postavkami, katere so se v preteklih letih izkazale za dobre, predvsem iz vidika, da podjetju pomagamo priti od »točke A«, ko ni kreditno sposobno, do »točke B«, da postane ponovno kreditno sposobno in se ga pri tem ne izčrpava po nepotrebnem, temveč da podjetje ustvarja presežek v poslovanju. Finančni viri podjetja se lahko prav tako koristijo za sprotno tekoče in nemoteno poslovanje podjetja.

Podjetje PNC Naložbe deluje v skladu z naslednjimi petimi postavkami:
1. Ročnost investiranja: od 1 do max. 3 leta (cena posojila je oblikovana na 1 leto, tudi če se posojilo vrne prej).
2. Višina investicije: od 1.000 do 30.000 EUR.
3. Sposobnost izkazovanja prometa in rednih mesečnih prilivov (ali porok).
4. Predlog ustreznega zavarovanja: nepremičnina ali premičnina (stroji, vozila ali druga oprema podjetja).
5. Donosnost: odvisna od bonitete podjetja, tveganosti posameznega projekta, kvalitete zavarovanja, panoge podjetja itd.

Za več informacij lahko kontaktirate na spodaj zapisane kontaktne podatke.

——————————————————————————————–
Kontaktni podatki
Podjetniški naložbeni center – PNC Naložbe d.o.o., k.d.
»Moč upravljanja prihodnosti«

Podjetniški naložbeni center – Sekundarni finančni viri za pravne osebe
in samostojne podjetnike

Za vas smo na voljo vsak delovnik med 9 in 17 uro.

PNC Naložbe d.o.o., k.d., Lackova cesta 76, 2000 Maribor
W: www.pnc.si, E: info@pnc.si, G: 070 304 304
——————————————————————————————–

Podjetje PNC Naložbe d.o.o., k.d. financira rast in razvoj predvsem mikro in malih slovenskih podjetij, ki ne dobijo na banki kredita oz. posojila, v skladu s spodaj zapisanimi ključnimi smernicami oziroma postavkami. Financira se izključno podjetja, ki na trgu že poslujejo in ustvarjajo promet.

Podjetje PNC Naložbe d.o.o., k.d. financira rast in razvoj predvsem mikro in malih slovenskih podjetij, ki ne dobijo na banki kredita oz. posojila, v skladu s spodaj zapisanimi ključnimi smernicami oziroma postavkami. Financira se izključno podjetja, ki na trgu že poslujejo in ustvarjajo promet.

 

Brezplačna delavnica – Viri financiranja za MSP

V okviru regijskega projekta Podjetno Zasavje vas vabijo v petek, dne 20.6.2014 ob 17.00 uri v prostore Podjetniškega inkubatorja, Cesta 1. maja 83.

 

Brezplačna delavnica – Viri fiannciranja za MSP (mala in srednja podjetja)

 

Bodoči podjetniki kot podjetniki začetniki bodo na intenzivnem srečanju s prekaljeno podjetniško svetovalko in vodjo Start-up centra Tehnološkega parka Ljubljana, Vero Nunić, spoznali ter se pogovorili katere vire financiranja lahko uporabijo za delovanje in rast podjetja:

– finančna konstrukcija podjetja in osnove virov fiannciranja poslovanja

– dolžniško financiranje: koncept, prednosti in slabosti, vrste

– Lastniško financiranje: koncept, prednosti in slabosti, vrste, največji miti o investitorjih tveganega kapitala

– nepovratna sredstva: produkti Slovenskega podjetniškega sklada

Za gladek potek vsakodnevnega posla je važno, da ostanete finančno fleksibilni, da zagotovite likvidnost in da imate na razpolago dovolj denarnih rezerv.

 

 

S kreditom za obratna sredstva pri Zvezi Bank in Posojilnici-Bank imate možnost, da izravnate nihanja v prodaji in dohodkih, premostite čas med izdajo računa in prispetjem plačila,  izkoristite skonto, reagirate na ugodne ponudbe ali pa financirate Vaša obratna sredstva (kratkoročno obratno premoženje, osebni dohodki, plače, davki etc.).

Ste vedeli, da kredit dobavitelja lahko stane do petkrat toliko kot kontokorentni kredit?

Za kratkoročna financiranja – kot na primer kredit za obratna srestva – je primeren kontokorentni kredit. Tega lahko hitro in nebirokratsko izkoristite do dogovorjenega kreditnega okvira. Pri tem se obresti zaračunajo samo za uporabljeni znesek.

Vaše prednosti

 • Ste fleksibilni in sami odločite, v kakšnem obsegu boste izkoristili odobreni kreditni okvir.
 • Ostanete finančno likvidni s tem, da brez problema lahko premostite kratkoročne neporavnane terjatve. To Vam daje stabilnost in varnost pri načrtovanju Vašega tekočega poslovanja.
 • Z izkoriščenjem skonta lahko profitirate in ne zamudite prilike  donosa iz obresti.

Pogovorite se s svojim svetovalcem, da sklenete individualni dogovor in izkoristite to konkurenčno prednost!

 

Krediti

unicredit banka

Strankam nudim Izdelavo poslovnih načrtov in investicijskih elaboratov za pridobitev bančnih kreditov, uredim potrebno dokumentacijo na banki za pridobitev bančnega kredita. Sodelujem z večino bank v  Sloveniji. Z bankami UNICREDIT BANKA d.d., SPARKASSE BANKA d.d. ter BKS AG Bančna podružnica d.d. imam tudi sklenjeno pogodbo o kreditnem posredništvu. Skupaj s stranko poiščeva zanjo najustreznejši vir finančnih sredstev (kredit, nepovratna sredstva, garancije,…) za njeno podjetje ali projekt v programih državnih pomoči ter programihEvropske unije.
Kratkoročni kredit za obratna sredstva
Je oblika kratkoročnega kredita, ki ga podjetje najame za financiranje obratnih sredstev.

 • je oblika kredita z ročnostjo do enega leta,
 • namenjen je financiranju obratnih sredstev,
 • kreditojemalec s sredstvi prosto razpolaga, kreditna sredstva banka nakaže na transakcijski račun,
 • kreditojemalec lahko črpa kredit v enem ali več zneskih,
 • odplačilo glavnice po dogovoru (mesečno, z enkratnim vračilom …),
 • plačilo obresti je praviloma mesečno,
 • obrestna mera in stroški odobritve so v skladu z veljavnim sklepom banke, odvisni od ročnosti, bonitete komitenta in poslovnega sodelovanja z banko.

Financiranje obratnih sredstev

BY / THURSDAY, 23 OCTOBER 2014 / PUBLISHED IN BLOG

Po štirih tednih intenzivnega polnjenja in pakiranja se je nabrala kar lepa zaloga Biogette. Zaradi dolgega roka uporabe si lahko privoščimo, da jo naredimo na zalogo – le tako namreč lahko v čim večji meri uporabimo na slovenskih eko kmetijah pridelano zelenjavo. Letos pa je bilo še posebej potrebno izkoristiti jesenski pridelek, kolikor smo ga uspeli dobiti. Zaradi dežja so imeli kmetje namreč izredno slab pridelek. Naš Franc iz Vinice denimo ni uspel ohraniti niti malo pora in pastinaka, vse je zgnilo in splesnelo.

Za proizvodnjo pa je treba nabaviti zelenjavo, sol, kozarce, etikete, kartonske škatle, stroje za predelavo in ostalo opremo, ki jo potrebujemo. Slej ko prej se znajdeš v situaciji, ko začne zmanjkovati sredstev za financiranje proizvodnje. Dokler se namreč ne uvrstimo na več prodajnih polic in povečamo prodane količine, so prilivi premajhni in ne zadostujejo za pokritje vseh stroškov obratnih sredstev.

Ko zmanjka prihrankov

Nekaj časa sem še uspela s preteklimi prihranki pokrivati primanjkljaj, vendar v nedogled to ne bo šlo. Tudi družina in prijatelji lahko pomagajo le do neke mere. S povečanjem obsega proizvodnje bom morala najti rešitev, kako financirati obratna sredstva. Plačilni roki v trgovini so namreč bistveno daljši kot na drugi strani plačilni roki do dobaviteljev. Za malega podjetnika je očitno največji izziv, kako premostiti to vrzel.

Povečanje prodaje bo torej pomenilo še več angažiranih obratnih sredstev, za kar se bom morala slej ko prej zadolžiti. Ponudba mikrokreditov s strani Sberbank je lahko dobrodošla rešitev, čeprav ni ravno poceni. Problemov je več:

 • Banka zahteva medletne izkaze, ki jih lahko predložimo le za prvo polovico leta 2014. Bi to zadoščalo?
 • Za zavarovanje kredita zahteva hipoteko na nepremičnino in osebno poroštvo lastnikov. Podjetje nepremičnin nima, naj zastavim družinsko hišo?
 • Stroški kredita so precejšnji. Efektivna obrestna mera je precej višja od ponujenih 6%, približno 7,6% upoštevaje vse stroške.

Kaj pa alternativne rešitve?

Za malega podjetnika na začetku najbrž ni kaj dosti drugih možnosti, kako naj pridobi finančna sredstva. Če je že za majhen znesek treba predložiti taka zavarovanja, kako mora biti šele za večje investicije v proizvodno opremo. Vendarle, ali obstajajo še kakšne druge rešitve oziroma načini financiranja?

Očitno bo financiranje obratnega kapitala večji problem, kot sem si mislila. In bog ne daj, da postanem preveč uspešna, saj bo problem potem le še večji :-) .

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.