Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | KREDITI ZA PODJETJA, POSOJILA ZA SAMOSTOJNE PODJETNIKE, PODJETNIŠKO KREDITIRANJE II PNC NALOŽBE, PODJETNIŠKI NALOŽBENI CENTER, POSOJILA IN KREDITI ZA PODJETJA TER SAMOSTOJNE PODJETNIKE OD 1.000 DO 30.000 EUR Z ZAVAROVANJEM

KREDITI ZA PODJETJA, POSOJILA ZA SAMOSTOJNE PODJETNIKE, PODJETNIŠKO KREDITIRANJE II PNC NALOŽBE, PODJETNIŠKI NALOŽBENI CENTER, POSOJILA IN KREDITI ZA PODJETJA TER SAMOSTOJNE PODJETNIKE OD 1.000 DO 30.000 EUR Z ZAVAROVANJEM

30.05.2016

Ugodni podjetniški krediti

Večina slovenskih bank je trenutno zelo nenaklonjenih odobravanju kreditov, za podjetja pa so precejšnja obremenitev tudi obresti, kljub temu, da so trenutno obrestne mere precej nizke v primerjavi s tistimi v predkriznem obdobju. Zato so toliko bolj dobrodošli krediti z ugodnimi obrestnimi merami, ki jih razpisujejo različne javne ustanove. Trenutno so odprti kar trije razpisi za kreditiranje razvojnih projektov slovenskih podjetij s krediti z obrestno mero, ugodnejšo od tržnih obrestnih mer, nekateri od razpisovalcev pa kreditojemalcu zagotovijo tudi del garancije.

Slovenski podjetniški sklad ima odprta dva razpisa, prvi je namenjen kreditiranju investicij v tehnološko inovativne projekte, drugi pa v investicijske projekte na splošno. Krediti so strogo namenski; z njimi se lahko financirajo stroški materialnih in nematerialnih investicij ter obratnih sredstev. obseg kreditov je do 1.5 mln. €. Ročnost kreditov je do 10 let, obrestna mera pa znaša 6-mesečni euribor + 1,95 %. Kredite izdajajo nekatere banke, Slovenski podjetniški sklad pa subvencionira obresti in podjetju zagotovi garancijo v višini 60 oz. 80 % višine glavnice kredita. Za tehnološko inovativne projekte je trenutno na voljo še dovolj sredstev, za ostale investicijske projekte pa sredstva že pohajajo, tako da bo verjetno odprt le še septembrski rok oddaje.

Za podjetja, ki nameravajo izvesti investicijo v manj razvitih delih Slovenije, so zelo primerni krediti, ki se izdajajo v okviru razpisa, odprtega pri Slovenskemu regionalno razvojnemu skladu. S temi krediti ni mogoče financirati obratnih sredstev. Velikost kreditov pa je od 5000 do 1.500.000 €, ročnost pa do 12 let. Obrestna mera je odvisna od razvitosti občine, v kateri namerava podjetje izvesti investicijo, znaša pa Euribor (trimesečni) s pribitkom med 0,40 % in 1,00 %. Projekti, ki bodo izvedeni v manj razvitih regijah in občinah, imajo tudi večje možnosti v izbirnem postopku razpisa.Podjetja se lahko prijavijo na enega od treh rokov, prvi je že 2. 7., sledita pa še roka v septembru in oktobru.

 

——————————————————————————————–
Kontaktni podatki:
Podjetniški naložbeni center – »Moč upravljanja prihodnosti«

Sekundarni podjetniški finančni viri za pravne osebe in samostojne podjetnike

Za vas smo na voljo vsak delovnik med 9 in 17 uro.

PNC Naložbe d.o.o., k.d., Lackova cesta 76, 2000 Maribor
W: www.pnc.si, E: info@pnc.si, G: 070 304 304
——————————————————————————————–

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.