Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Obratni kapital za nemoteno poslovanje podjetja. Posojila in krediti za podjetja. PNC Naložbe d.o.o., k.d. sekundarni podjetniški finančni viri

Obratni kapital za nemoteno poslovanje podjetja. Posojila in krediti za podjetja. PNC Naložbe d.o.o., k.d. sekundarni podjetniški finančni viri

12.01.2016

Podjetje PNC Naložbe d.o.o., k.d. kot piše v nadaljevanju, nudi t. i. sekundarne finančne vire (posojila, kredite, denar) za podjetja, ki imajo dobro poslovanje in zavarovanje, vendar ne dobijo na banki kredita oziroma posojila.

V kolikor imate likvidnostne težave pri poslovanju predlagam, da se slišimo in skušamo skupaj najti optimalno rešitev za vaše podjetje.

• Ali prejemate zavrnitve na banki in ne dobite kredita oz. posojila?
• Potrebujete finančna sredstva za obratni kapital za rast in razvoj podjetja?
• Ste dobili blokado računa in ne morete normalno poslovati naprej oziroma nakupiti materiala?
• Imate dobro poslovanje, zavarovanje, redne prilive itd., ampak vam primanjkuje likvidnih sredstev?
• Bi povečali poslovanje, ampak potrebujete nova finančna sredstva?

Podjetniški Naložbeni Center (PNC Naložbe d.o.o., k.d. ) nudi t. i. sekundarne finančne vire (posojila oz. kredite) za pravne osebe in samostojne podjetnike, ki imajo dobro poslovanje ter zavarovanje, vendar kljub temu ne dobijo na banki kredita. Financira se rast in razvoj predvsem mikro ter malih slovenskih podjetij, v skladu s spodaj zapisanimi ključnimi smernicami oz. postavkami, ki na trgu že nekaj let poslujejo in ustvarjajo promet.

Podjetje deluje v skladu s tržnimi regulativami, kar pomeni, da se vrednost/cena finančnih virov oblikuje predvsem po zakonu ponudbe in povpraševanja na trgu. V nobenem primeru pa podjetje ne predstavlja primarnih finančnih virov oz. banke. Za pridobitev bančnega posojila, limita ali hipotekarnega kredita se je potrebno obrniti na banko.

PNC Naložbe d.o.o., k.d. nudi sekundarne finančne vire, predvsem za:
• financiranje obratnega kapitala,
• nabavo materiala,
• izboljšanje likvidnosti podjetja,
• financiranje investicij v osnovna sredstva,
• financiranje nakupa drugih premičnin oz. strojev/naprav,
• poplačilo dolgov ali blokad,
• poplačilo DDV-ja,
• poplačilo dobaviteljev,
• širitev na trgu,
• itd.

Podjetje PNC Naložbe d.o.o., k.d. deluje v skladu s petimi preprostimi investicijskimi postavkami, katere so se v preteklih letih izkazale za dobre, predvsem iz vidika, da podjetju pomagamo priti od »točke A«, ko ni kreditno sposobno, do »točke B«, da postane ponovno kreditno sposobno in se ga pri tem ne izčrpava po nepotrebnem, temveč da podjetje ustvarja presežek v poslovanju. Finančni viri podjetja se lahko prav tako koristijo za sprotno tekoče in nemoteno poslovanje podjetja.

Podjetje PNC Naložbe deluje v skladu z naslednjimi petimi postavkami:
1. Ročnost investiranja: od 1 do max. 3 leta (cena posojila je oblikovana na 1 leto, tudi če se posojilo vrne prej).
2. Višina investicije: od 1.000 do 30.000 EUR.
3. Sposobnost izkazovanja prometa in rednih mesečnih prilivov (ali porok).
4. Predlog ustreznega zavarovanja: nepremičnina ali premičnina (stroji, vozila ali druga oprema podjetja).
5. Donosnost: odvisna od bonitete podjetja, tveganosti posameznega projekta, kvalitete zavarovanja, panoge podjetja itd.
Za več informacij me lahko kontaktirate na spodaj zapisane kontaktne podatke.

——————————————————————————————–
Kontaktni podatki
Podjetniški naložbeni center – PNC Naložbe d.o.o., k.d.
»Moč upravljanja prihodnosti«

Podjetniški naložbeni center – Sekundarni finančni viri za pravne osebe
in samostojne podjetnike

Za vas smo na voljo vsak delovnik med 9 in 17 uro.

PNC Naložbe d.o.o., k.d., Lackova cesta 76, 2000 Maribor
W: www.pnc.si, E: info@pnc.si, G: 070 304 304
——————————————————————————————–

KREDITI IN POSOJILA ZA PODJETJA. PNC NALOŽBE d.o.o., k.d. nudi posojila za podjetja in samostojne podjetnike, ki kljub dobremu poslovanju in ustreznemu zavarovanju, ne dobijo na banki kredita

KREDITI IN POSOJILA ZA PODJETJA. PNC NALOŽBE d.o.o., k.d. nudi posojila za podjetja in samostojne podjetnike, ki kljub dobremu poslovanju in ustreznemu zavarovanju, ne dobijo na banki kredita

 

Podjetja iščejo nove vire financiranja, to je priložnost za investicijske bankirje

 

Brezplačni dogodek – »Viri financiranja podjetja«, Ljubljana

Objavljeno: 25.11.2015, 08:57

Datum: 1. december 2015, od 15.00 do 16.30 ure

Kraj: NLB CIP, Trg republike 2, Ljubljana

Iskanje pravih virov za financiranje vzpostavitve podjetja, razvoj ideje in rast podjetja je eden izmed najbolj zahtevnih korakov na poti do uspešnega podjetja. Zato vas Zavod mladi podjetnik vabi 1. decembra 2015 na izobraževanje, ki bo namenjeno tej zahtevni tematiki. Dogodek bo potekal v prostorih NLB CIP, Trg republike 2, Ljubljana.

Mlada podjetja se ponavadi poslužujejo naslednjih virov financiranja:

 • 4F: sredstva ustanoviteljev (Founders), družine (Family), prijateljev (Friends) in “naivnežev”, ki verjamejo v idejo (Fools)
 • množično financiranje,
 • tvegani kapital,
 • nepovratna sredstva,
 • bančno financiranje.
Na tokratnem izobraževanju se bodo podrobno posvetili bančnemu financiranju in financiranju s pomočjo nepovratnih sredstev.

Udeležba na dogodku je brezplačna, število mest je omejeno, obvezne pa so prijave.

Viri financiranja

Malo verjetno je, da bi banka ali vlagatelj tveganega kapitala zagotovila sredstva za razvoj ali trženje izuma. Banke ne marajo tveganja, vlagatelji tveganega kapitala pa vlagajo predvsem v že obstoječa podjetja z izkušenimi direktorji.

Verjetnejši viri sredstev za izum so:

 • Družina in prijatelji

  Posamezniki bodo morda pripravljeni vložiti manjše zneske, ki jih lahko pogrešijo. Izumitelje izredno uspešne tabelne igre Trivial Pursuit® so na primer zavrnila vsa podjetja, na katera so se obrnili. Nato so prijateljem ponudili delnice po 500 in 1000 dolarjev in zbrali ves potreben denar za njeno lansiranje na trg. Mnogo ljudi bo pripravljeno tvegati vsote, katerih izgubo si lahko privoščijo, v zameno za majhen, a dosti vreden delež, na primer en odstotek za vloženih 1000 evrov – če jim poslovno tveganje predstavite dovolj prepričljivo.

 • Zasebni vlagatelji, imenovani tudi ”poslovni angeli”

  To so zasebniki, ki vlagajo denar v mala podjetja. Večina jih išče troje: učinkovito vodstvo, dober izdelek in donosen trg. Mogoče bodo pripravljeni prevzeti celo veliko tveganje, vendar bodo v zameno zahtevali tudi veliko korist. Bistven je prepričljiv poslovni načrt, poslovni angel pa utegne v poslu zagovarjati zelo ozek osebni interes.

  Poslovni angeli pogosto oblikujejo lokalne sindikate; podrobnosti o teh so na voljo pri lokalnih organizacijah za podporo podjetništva.

 • Potencialni poslovni partnerji

  Partnerstvo z že obstoječim podjetjem je lahko dober način za zagotovitev finančnih ali kakšnih drugih naložb. Toda če partnerstvo ni enakovredno, utegne biti dokaj tvegano. Zato naj vedno temelji na pravnem dogovoru, ki določa medsebojno razmerje, cilje, udeležbo pri dobičku in položaj v primeru spremenjenih okoliščin. Pazite, da se ne odpoveste nadzoru nad izumom ali poslom bolj, kakor je vredno partnerstvo.

 • Državne in evropske subvencije in donacije

  Organizacije za podporo podjetništva vam bodo z veseljem odstopile podatke o trenutnih programih financiranja za inovativna mala podjetja. Razpoložljiva sredstva morda ne bodo zadostovala za kritje vseh stroškov razvoja, lahko pa olajšajo pridobitev dodatnih sredstev iz gospodarskega sektorja.

  Nekateri programi so omejeni na podjetja z določenega področja. Razmislite o morebitni preselitvi podjetja, da bi tako izpolnjevali pogoje za pridobitev pomoči, vendar te pogoje skrbno preučite. Če ste na primer vezani na določene prostore, ali ste lahko prepričani, da nizka začetna najemnina pozneje ne bo postopoma narasla?

 • Podpora univerz

  Kot morebitnega vira podpore ne prezrite tudi univerz. V njihovem okviru občasno potekajo cenovno ugodni projekti, ki jih izvajajo študentje (na primer tržne raziskave ali oblikovanje izdelkov), ali se dogovorite za svetovanje ali testiranje izdelkov po tržnih cenah. Danes številne univerze iščejo poslovne priložnosti v inovacijah, vendar od njih pričakujejo tudi dobiček. Zato se dobro razglejte in poiščite univerzo z najustreznejšimi viri in najsprejemljivejšimi pogoji.

 • Konkurenca in publiciteta

  Zmaga na tekmovanju izumov ali inovacij vam lahko zagotovi koristna sredstva in medijsko pozornost. Toda preden se udeležite tekmovanja, se vedno prepričajte, (a) da bodo organizatorji upoštevali potrebo po omejitvi razkritja in (b) da ste zamisel ustrezno zavarovali. Vendar ne vložite patentne prijave samo zaradi udeležbe na tekmovanju – razen če ste povsem prepričani v zmago!

  Pazite se objav v sredstvih javnega obveščanja – zlasti na televiziji – če ne morete nadzorovati podatkov, ki pridejo v javnost. Če vas na primer predstavijo kot ”norega izumitelja” in ne kot resnega podjetnika, bi se vaša konkurenčna zmaga lahko sprevrgla v poraz! Za tiskana sredstva javnega obveščanja je vsekakor koristno, da pripravite kakovostna strokovna sporočila za javnost.

skanje pravih virov za financiranje vzpostavitve podjetja, razvoj ideje in rast podjetja je eden izmed najbolj zahtevnih korakov na poti do uspešnega podjetja. Zato vas vabimo na izobraževanje, ki bo namenjeno tej zahtevni tematiki.
MP računovodstvo
Za mlade podjetnike.
Od 79 evrov + DDV.
www.mladipodjetnik.si
Sedež podjetja?
Lahko ga imate
v MP pisarni!
mladipodjetnik.si
Domena .si?
Hitro, ugodno
ter enostavno.
www.zabec.net
Blagovna znamka?
Ustrezno
jo zaščitite.
www.mladipodjetnik.si
MP dogodek: Viri financiranja podjetja

Ustanovitev podjetja

Kdaj 01.12.2015, od 15:00 PM do 16:30 PM
Kje NLB CIP, Trg republike 2, 1000 Ljubljana
Facebook
Kontakt
Telefon 031 857 940
Koledar
vCal   iCal

Pogosto se pri naših izobraževanjih osredotočamo na začetne korake ustanovitve podjetja, med njih sodi tudi pridobivanje finančnih virov. Mlada podjetja se ponavadi poslužujejo naslednjih virov financiranja:

 • 4F: sredstva ustanoviteljev (Founders), družine (Family), prijateljev (Friends) in “naivnežev”, ki verjamejo v idejo (Fools)
 • množično financiranje,
 • tvegani kapital,
 • nepovratna sredstva,
 • bančno financiranje.

O prvih treh smo že večkrat govorili, tokrat pa se bomo podrobno posvetili bančnemu financiranju in financiranju s pomočjo nepovratnih sredstev.

Bančno financiranje

Iz NLB se nam bo pridružil Dejan Pristovnik, ki je na največji slovenski banki zadolžen za kreditiranje malih podjetij. Dejan nam bo osvetlil naslednje točke:

 • Kakšna podjetja banke kreditirajo?
 • Kako se je potrebno pripraviti na pridobivanje kredita?
 • Katere dokumente otrebujem?

Nepovratna sredstva: EU skladi

Kristina Kočet, mlada podjetnica leta 2013, ki prihaja iz podjetja Tiko Pro, se z nepovratnimi sredstvi in pomočjo pri pridobivanju le teh, ukvarja že 5 let. Tekom svojega predavanja nam bo Kristina osvetlila naslednje tematike:

 • Kako poiskati pravi projekt v podjetju za financiranje?
 • Kakšni projekti dobijo financiranje?
 • Priložnosti v Sloveniji in Bruslju?
 • Nasveti in triki.

Primer iz prakse:

Nejc Škoberne, Genialis

Genialis se ukvarja z razvojem programske opreme za obdelavo bioloških podatkov. Podjetje je bilo uspešno pri pridobivanju sredstev iz programa Obzorje 2015. Nejc nam bo na kratko razložil, kako jim je to uspelo, kje je bilo največ težav in na kaj je treba biti pozoren.

Nepovratna sredstva: Slovenski podjetniški sklad

Slovenski podjetniški sklad bo predstavil svoje spodbude za inovativna mlada podjetja. Pridružil se nam bo njihov predstavnik, Rok Huber.

Partnerji in pokrovitelji:

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.