Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Od oddanega povpraševanja do odobrenega kredita – kje najhitreje pridejo podjetja do želenega kredita?

Od oddanega povpraševanja do odobrenega kredita – kje najhitreje pridejo podjetja do želenega kredita?

17.04.2020

Podjetja, ki povprašujejo po bankah za kratkoročne kredita v obliki obratnega kapitala, načeloma potrebujejo denar oz. kredit nemudoma, ker imajo na drugi strani že naročila, delo, izdobavo itd., zato morajo biti ti postopki dejansko najkrajši in brez odvečne dokumentacije ter birokratizacije.

Mala podjetja dejansko neprestano potrebujejo kratkoročna finančna sredstva, vire oz. kredite, ker so še toliko mali, da se likvidni kapital preprosto “porazgubi” v vsakodnevnem poslovnem procesu. Iz tega razloga morajo neprestano financirati tekoče poslovanje in to, kar se da hitro.

Banke, ne glede na to, koliko imajo reklame zunaj, so načeloma toge in potrebujejo kar precej časa, da pridobijo kredit. Kot rečeno, podjetja pa kredit potrebujejo zelo hitro. Iz tega razloga se podjetja raje potem zgledujejo ali pogledujejo na googlu, da najdejo kakšne druge kratkoročne vire v obliki posojil, ki so relativni hitro odobrene. Banka nekje v povprečju rabi od treh tednov, pa vse do dveh mesecev, da odobri nek kredit, ker mora iti čez kar nekaj instanc, da preverijo kreditno sposobnost posameznega podjetja, bonitetno oceno, SISBON, bilančne kazalnike itd. Pri vsem tem pa načeloma “trpi” le podjetje, ki bi moralo že zdavnaj nabaviti material, izdobaviti robo, ali biti pri stranki na objektu z materialom, da pričnejo delati, a zaradi dolge čakalne dobe, to pri bankah vse traja in iz tega razloga, ali podjetja izgubljajo posel, ali pa ne morejo rasti tako hitro, kot bi, če bi imele urejeno financiranje v obliki kreditov.

Najhitrejše opcije, ki so na spletu, je odobritev financiranja oz. kredita v nekje relanih 48-ih urah, ali dveh dnevih, od oddanega povpraševanja, do pregleda dokumentacije, pa do realizirane vloge.

Vloga za pridobitev kredita oz. preverbe kreditne ustreznosti podjetja:

KREDITNI VPRAŠALNIK

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.