Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Odvisnost podjetniškega poslovnega procesa od dostopnosti podjetja do finančnih virov

Odvisnost podjetniškega poslovnega procesa od dostopnosti podjetja do finančnih virov

19.05.2020

Podjetja so podvržena neprestani finančni potrebi po tekočih finančnih sredstvih, da lahko tekoče poslujejo in financirajo svoje poslovanje. Pri malih podjetjih je tako, da morajo skozi nabavljati material, ali kakšne druge stvari/osnovna sredstva za tekoče poslovanje, to pa ne gre, če nimajo na voljo dovolj finančnih virov. Načeloma bi ti morali zadoščati iz tekočega poslovanja ob predpostavki, da bi vsi poslovni partnerji, kupci itd. pravočasno plačevali, kar pa verjetno v poslovni praski temu ravno ni tako, zato nastajajo venomer izpadi in so na tem mestu potrebni tuji finančni viri v smislu dolžniških virov, kot so bančni krediti, leasingi, limiti, ali kakšna druga posojila.

Podjetniki, ki so ves dan v svojem poslovnem procesu, vzemimo recimo za primer mizarja, ki verjetno ves dan reže material, dela izmere, nakupuje material itd., nima ravno časa še sedaj razmišljati o globokih finančnih vprašanjih, zato bi le te moral prepustiti nekemu ekspertu. Ker pa je v malem podjetju vse povezano s stroški in minimizacijo le teh, se verjetno ne bo tak podjetnik odločil za najem in plačilo nekega finančnega strokovnjaka, ker bo to ponovno bil dodaten strošek. Taka mala podjetja in taki podjetniki se ponavadi nekako skušajo sami znajti in urediti svoje poslovanje s finančnimi viri, ampak ima to velikokrat za posledico to, da jim seveda ne uspe oz. nimajo dovolj znanja in če reče banka NE pri financiranju oz. pridobitvi kredita, bo potem skozi v nekem začaranem krogu, kjer bo čakal na plačila svojih opravljenih storitev, le teh ne bo tako hitro, ker malega podjetnika bodo dali vsi v neko “čakalno vrsto” in potem bo prej ali slej pričelo trpeti tekoče poslovanje, ker ne bo več preprosto denarja za sprotno plačevanje obveznosti.

Kako bi naj podjetnik v taki situaciji potem reagiral? Ugotovili smo, da zagotovo ne bo najel zunanjega svetovalca, ker nima za to denarja, verjetno bo preveč stavil na svoje znanje in na sposobnost računovodje, ki pa tudi ni vsemogoča, vsaj ne pri tem, da bi mu lahko iz nič pridobila ali pričarala kak kredit. Tako bosta oba bila v nekem statusu quo, kar narediti in na koncu bosta šla rešitev iskati na Google. Verjetno se bo tam kaj hitro našla rešitev, ker poleg bank, ki oglašujejo svoje kredite, je še moč najti kakšnega ponudnika kratkoročnih hitrih kreditov, ki so namenjeni financiranju podjetja in ne samo potrošnikom. Banke imajo zelo dobro ustvarjeno reklamo na spletu in tako karkoli vtipkaš na Google za iskanje kredita, posojila, ali denarja nasploh, boš tako ali drugače naletel na banke. Ampak ta podjetnik je že recimo, karikirano povedano, “kak mesec nazaj” ugotovil, da ne bo dobil kredita na banki, tako da mu vse te reklame zagotovo nič ne pomagajo in tako ali tako ne bo dobil kredita na banki.

Na tem mestu je vsekakor zelo dobrodošel nek spletni kreditni strokovnjak, ki lahko že na daljavo v le nekaj minutah preveri kreditno sposobnost vašega podjetja in poda korake, kako najhitreje do kratkoročnega kredita v najkrajšem možnem času, kar preko spleta, brez odvečne dokumentacije in izgube časa.

KAKO DO KREDITA PREKO SPLETA?
KREDITNI VPRAŠALNIK

Vsa mala podjetja, ki so že nekaj let na trgu, imajo več kot 50.000,00 EUR letnega prometa in nimajo blokade na svojem TRR računu, lahko zaprosijo za hitri kratkoročni kredit. Finančne vire tako podjetje prejme na svoj TRR račun in lahko nemudoma nadaljuje s svojim poslovnim procesom, nabavo materiala, skratka karkoli, kar ne bi moglo storiti brez kredita ali dodatnih finančnih virov.

Takih podjetji, ki ne moremo na banki dobiti kredita in so načeloma dobra podjetja, je v vsakem trenutku nekaj tisoč, celo morda nekaj deset tisoč, ampak problem je, da ne pogledajo na Google, če obstaja kakšna alternativa bančnim finančnim virom. Če enkrat poguglajo, tako brez problema najdejo in tudi pričnejo koristiti, tako da so s tem hitro rešila to odprto zagato, kje dobiti kredit, če ga banka ne odobri. Tista podjetja, ki pa ne pogledajo na Google, pa žal ne bodo mogla najdi, niti tega članka, kjer se to izpostavlja, ne bodo mogle prebrati in bodo še vedno prepuščena sama sebi.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.