Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Podjetniški krediti in posojila v času Korona virusa

Podjetniški krediti in posojila v času Korona virusa

05.04.2020

Trenutno še počasi četrti teden vse stoji oziroma vsaj pretežni realni sektor z mikro in malimi podjetji na čelu. Edino nekatera podjetja so dobila dovoljenje, da lahko pričnejo s prodajo in proizvodnjo, a večina ostalih pa stoji. Kam bo to vse skupaj peljalo, ne zna nihče napovedati, ampak zagotovo ne bo nič dobrega iz tega.

Kako in kaj pa lahko podjetja storijo v tem času “čakanja” na ponovni zagon? Vsekakor ne morejo iti na banko po kredit, ker ga najverjetneje ne bodo dobili, zato lahko svoj izpad v poslovanju financirajo samo s prihranki ali pa s kakšnimi drugimi finančnimi viri oz. posojili.

Kam se obrniti v času Korona virusa po denar? Bančni krediti odpadejo, ker banke ne delajo. Ostanejo samo še sekundarni finančni viri, ki so kratkoročne narave in jih najlažje podjetja najdejo preko Googla iskalnika. Na spletu se tako najdejo številni ponudniki finančnih virov oz. posojil. Najenostavnejši način pridobitve in predhodne preverbe kreditne sposobnosti podjetja je preko podjetja Podjetniški Naložbeni center, ki ima svoj kratki kreditni vprašalnik, preko katerega lahko dobite hitre odgovore: http://pnc.si/vprasalnik

Kako pa so sploh odzivne banke v tem obdobju Korona virusa? Sodeč po pričanju podjetnikov, so banke zelo slabe odzivne in ne izkazujejo pretiranega posluha pri pridobivanju kreditov za tekoče poslovanje podjetja oz. vsaj za pokrivanje izgub v času neposlovanja, zaradi tega virusa. Kot v vsaki “krizi” in kot še posebej značilno za Slovenijo, naša politika, vlada in finančne institucije ne izkazujejo pretiranega angažiranja za naša mikro in mala podjetja, ki jih je dejansko daleč največ v celotnem gospodarstvu vsake države na svetu. In zakaj se potem ne poda njim večjega posluha? To so ja tista podjetja, ki dejansko ustvarijo celotno gospodarsko rast in delovna mesta itd., ker jih je daleč največ in četudi vsako izmed njih ustvari samo po eno novo delovno mesto, jih je veliko več, kot pa jih ustvarijo vsa velika podjetja v Sloveniji skupaj, ker teh imamo res relativno “malo”, tam okoli cca. 700.

Kakorkoli, podjetja morajo počasi pričeti ukrepati in si zagotoviti ustrezne kredite, da bodo lahko neprizadeto prešle to obdobje neposlovanja in potem ponovnega zagona poslovnega procesa. Na tem mestu potrebujejo zagotovo kredit, da lahko to postorijo, ker se bo izpad zelo poznal. Tudi druga podjetja, ki lahko sedaj poslujejo, recimo mizarstvo, gradbeništvo itd., bodo prejemala vedno več dodatnih naročil, zato pa potrebujejo obratni kapital v obliki posoje denarja ali kredita, da bodo lahko nabavile material.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.