Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Posojila in hitri krediti za samostojne podjetnike

Posojila in hitri krediti za samostojne podjetnike

06.05.2020

Ali ste kdaj pomislili, da bi postali »sam svoj šef«? Da bi si sami organizirali potek dela, odločali o pomembnih zadevah in skrbeli za vodenje podjetja? Potemtakem je ustanovitev podjetja prava odločitev za vas.

Podjetniška dejavnost je zelo popularna v Sloveniji. Na slovenskem trgu dela je približno 100,000 samostojnih podjetnikov. Glavna prednost ustanovitve s.p. je v tem, da je hitro, enostavno in za to ne potrebujete osnovnih sredstev, poleg tega pa lahko  upravne postopke v veliki večini opravite tudi kar preko spleta! Po drugi strani pa so samostojni podjetniki podvrženi večjim tveganjem izgube dela in premoženja. Prav v času pandemije koronavirusa se je izkazalo, da so samostojni podjetniki ena izmed ranljivejših skupin na trgu dela, saj so se njihovi prihodki v času pandemije močno izsušili. Poleg tega pa imajo po navadi samostojni podjetnik več težav pri iskanju virov financiranja za poslovanje, saj posojilodajalcu (banki ali drugim, sekundarnim virom financiranja) predstavlja večje tveganje. Le-to izhaja iz dejstva, da je samostojni podjetnik odgovoren za obveznosti podjetja z vsem lastnim premoženjem, kamor spada vsa osebna lastnina kot so na primer osebni avtomobil, prebivališče, vikendi, računalnik itd.

Bančne ustanove imajo ustvarjene posebne algoritme, s katerimi zračunajo tveganost posojila. Na tveganost vpliva veliko dejavnikov, tudi na primer vaše zakonsko stanje. Banke uporabljajo tudi sistem imenovan SISBON, s katerim si izmenjujejo informacije o klientih. V sistemu lahko preverijo, ali si je posamezni komitent (poslovni ali fizični), že sposodil denar pri kateri izmed drugih bančnih ustanov. Z enovitim sistemom preverjanja tveganja lahko banke učinkovito zajezijo prekomerno in tvegano sposojanje denarja.

V kolikor se znajdete v situaciji, ko vam bančna ustanova zavrne kredit, se lahko obrnete na nas. Rešite kreditni vprašalnik in v trenutku preverite našo ponudbo kratkoročnih posojil.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.