Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | POSOJILA IN POSOJA DENARJA ZA PODJETJA TER SAMOSTOJNE PODJETNIKE. PODJETNIŠKI NALOŽBENI CENTER PNC NALOŽBE NUDI POSOJILA IN KREDITE ZA PODJETJA

POSOJILA IN POSOJA DENARJA ZA PODJETJA TER SAMOSTOJNE PODJETNIKE. PODJETNIŠKI NALOŽBENI CENTER PNC NALOŽBE NUDI POSOJILA IN KREDITE ZA PODJETJA

07.03.2016

POSOJILA, KREDITI, POSOJA DENARJA, FINANČNI VIRI, FINANCIRANJE PODJETIJ, POSOJILA ZA SAMOSTOJNE PODJETNIKE, POSOJA DENARJA ZA PODJETJA, KI NE DOBIJO NA BANKI PREDITA ALI POSOJILA

So vas zavrnili na banki? Ali iščete posojilo? Ali želite ugoden kredit? Imate ustrezno zavarovanje za pridobitev kredita? Potrebujete posojilo? Ali ne dobite na banki kredita? Želite nemoteno poslovati? Imate presežek denarja? Iščete varno naložbo? Želite transparenten vpogled v vašo investicijo? Potrebujete finančne vire za nabavo materiala? »Viri financiranja, posojila in denar ter krediti za mikro, mala in srednje velika podjetja«, ki kljub dobremu poslovanju in ustreznemu zavarovanju, ne dobijo na banki kredita ali posojila.

Podjetniški Naložbeni Center, PNC Naložbe d.o.o., k.d., Sekundarni podjetniški finančni viri, posojila, krediti in denar za podjetja, ki ne dobijo posojila na banki, potrebujejo pa denar za svoje poslovanje

Sekundarni podjetniški finančni viri in posojila za rast ter razvoj slovenskih podjetijFinančni viri (posojila) predvsem za mikro in mala podjetja, ki kljub dobremu poslovanju ter ustreznemu zavarovanju, ne dobijo kredita na bankiMožnost investiranja presežka vašega denarja varno in po zajamčenem letnem donosu v podjetje PNC Naložbe

Podjetje PNC Naložbe d.o.o., k.d. kot piše v nadaljevanju, nudi t. i. sekundarne finančne vire (posojila, kredite, denar) za podjetja, ki imajo dobro poslovanje in zavarovanje, vendar ne dobijo na banki kredita oziroma posojila.

V kolikor imate likvidnostne težave pri poslovanju predlagam, da se slišimo in skušamo skupaj najti optimalno rešitev za vaše podjetje.

• Ali prejemate zavrnitve na banki in ne dobite kredita oz. posojila?
• Potrebujete finančna sredstva za obratni kapital za rast in razvoj podjetja?
• Ste dobili blokado računa in ne morete normalno poslovati naprej oziroma nakupiti materiala?
• Imate dobro poslovanje, zavarovanje, redne prilive itd., ampak vam primanjkuje likvidnih sredstev?
• Bi povečali poslovanje, ampak potrebujete nova finančna sredstva?

Podjetniški Naložbeni Center (PNC Naložbe d.o.o., k.d. ) nudi t. i. sekundarne finančne vire (posojila oz. kredite) za pravne osebe in samostojne podjetnike, ki imajo dobro poslovanje ter zavarovanje, vendar kljub temu ne dobijo na banki kredita. Financira se rast in razvoj predvsem mikro ter malih slovenskih podjetij, v skladu s spodaj zapisanimi ključnimi smernicami oz. postavkami, ki na trgu že nekaj let poslujejo in ustvarjajo promet.

Podjetje deluje v skladu s tržnimi regulativami, kar pomeni, da se vrednost/cena finančnih virov oblikuje predvsem po zakonu ponudbe in povpraševanja na trgu. V nobenem primeru pa podjetje ne predstavlja primarnih finančnih virov oz. banke. Za pridobitev bančnega posojila, limita ali hipotekarnega kredita se je potrebno obrniti na banko.

PNC Naložbe d.o.o., k.d. nudi sekundarne finančne vire, predvsem za:
• financiranje obratnega kapitala,
• nabavo materiala,
• izboljšanje likvidnosti podjetja,
• financiranje investicij v osnovna sredstva,
• financiranje nakupa drugih premičnin oz. strojev/naprav,
• poplačilo dolgov ali blokad,
• poplačilo DDV-ja,
• poplačilo dobaviteljev,
• širitev na trgu,
• itd.

Podjetje PNC Naložbe d.o.o., k.d. deluje v skladu s petimi preprostimi investicijskimi postavkami, katere so se v preteklih letih izkazale za dobre, predvsem iz vidika, da podjetju pomagamo priti od »točke A«, ko ni kreditno sposobno, do »točke B«, da postane ponovno kreditno sposobno in se ga pri tem ne izčrpava po nepotrebnem, temveč da podjetje ustvarja presežek v poslovanju. Finančni viri podjetja se lahko prav tako koristijo za sprotno tekoče in nemoteno poslovanje podjetja.

Podjetje PNC Naložbe deluje v skladu z naslednjimi petimi postavkami:
1. Ročnost investiranja: od 1 do max. 3 leta (cena posojila je oblikovana na 1 leto, tudi če se posojilo vrne prej).
2. Višina investicije: od 1.000 do 30.000 EUR.
3. Sposobnost izkazovanja prometa in rednih mesečnih prilivov (ali porok).
4. Predlog ustreznega zavarovanja: nepremičnina ali premičnina (stroji, vozila ali druga oprema podjetja).
5. Donosnost: odvisna od bonitete podjetja, tveganosti posameznega projekta, kvalitete zavarovanja, panoge podjetja itd.

Za več informacij lahko kontaktirate na spodaj zapisane kontaktne podatke.

——————————————————————————————–
Kontaktni podatki
Podjetniški naložbeni center – PNC Naložbe d.o.o., k.d.
»Moč upravljanja prihodnosti«

Podjetniški naložbeni center – Sekundarni podjetniški finančni viri za pravne osebe
in samostojne podjetnike

Za vas smo na voljo vsak delovnik med 9 in 17 uro.

PNC Naložbe d.o.o., k.d., Lackova cesta 76, 2000 Maribor
W: www.pnc.si, E: info@pnc.si, G: 070 304 304
——————————————————————————————–

Posoja denarja, krediti in posojila za podjetja ter samostojne podjetnike. Podjetniški naložbeni center PNC Naložbe nudi posojila za pravne osebe od 1.000 do 30.000 eur, ki ne dobijo na banki kredita, imajo pa ustrezno zavarovanje

Posoja denarja, krediti in posojila za podjetja ter samostojne podjetnike. Podjetniški naložbeni center PNC Naložbe nudi posojila za pravne osebe od 1.000 do 30.000 eur, ki ne dobijo na banki kredita, imajo pa ustrezno zavarovanje

Posoja denarja, krediti in posojila za podjetja ter samostojne podjetnike. Podjetniški naložbeni center PNC Naložbe nudi posojila za pravne osebe od 1.000 do 30.000 eur, ki ne dobijo na banki kredita, imajo pa ustrezno zavarovanje

Arhivi bloga

Nova različica programa Silvester Fineus 7.0.0.4.

FURS je objavil novo različico programa Silvester Fineus, ki je namenjena izdelavi davčnega obračuna za samozaposlene, torej tudi za normirane s.p.-je. Silvester Fineus, verzija 7.0.0.4., program za pripravo davčnega obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti (obrazec DDD-DDD), je … Preberi več.

Označeno z:
Objavljeno v Normiranec, Normirani s.p., Splošne vsebine

Manjši prispevki za popoldanski s.p.

Pavšalni prispevki za samostojne podjetnike, ki opravljajo dopolnilno dejavnost (t. i. popoldanski s.p.) so se s 1.1.2016 spremenili. Popoldanski s.p. bo tako od 1.1.2016 plačeval prispevke za zdravstveno zavarovanje v skupnem znesku 32,67 EUR. Spremenila sta se namreč znesek prispevka za … Preberi več.

Označeno z: ,
Objavljeno v Normiranec, Normirani s.p., Splošne vsebine

Normiranec ima lahko samo en TRR

Spremenjeni ZDavP-2 določa, da lahko samostojni podjetnik posameznik, ki ugotavlja davčno osnovo preko normiranih odhodkov, uporablja le en transakcijski račun, hkrati za zasebne in za poslovne namene. S tem se bodo za normiranca zmanjšali fiksni mesečni stroški. Spremenjeni Zakon o … Preberi več.

Označeno z: , , ,
Objavljeno v Normiranec, Normirani s.p., Splošne vsebine

Prispevki za samozaposlene normirance

Prispevki za socialno varnost so mesečna obveznost vsakega samozaposlenega (tudi normiranca). Prispevki za samozaposlene so sestavljeni iz 4 ločenih prispevkov: 1. prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje 2. prispevek za zdravstveno zavarovanje (sem spada tudi prispevek za poškodbe pri delu) … Preberi več.

Označeno z: ,
Objavljeno v Normiranec, Normirani s.p., Splošne vsebine

Izračun dohodnine pri 20.000 evrih prihodka

V današnji novički bomo na kratko predstavili izračun dohodnine pri normirancu v primeru letnih prihodkov v višini 20.000 evrov. Prihodki: 20.000 evrov Normirani odhodki (= 80% prihodkov): 16.000 evrov Davčna osnova: 4.000 evrov Davčna stopnja: 20% Dohodnina: 800 evrov Ker … Preberi več.

Označeno z: , ,
Objavljeno v Normiranec, Normirani s.p.

Prihodkovni prag pri normirancih

Podjetnik lahko ugotavlja davčno osnovo na podlagi normiranih odhodkov, vse dokler ne prekorači prihodkovnega praga, ki je določen v Zakonu o dohodnini. Zakon o dohodnini v 47. členu, ki govori o davčni osnovi vezani na dohodek iz dejavnosti, določa: Zavezanec … Preberi več.

Označeno z: , , ,
Objavljeno v Normiranec, Normirani s.p.

Glavne dileme pri ustanovitvi podjetja

Ena izmed najpomembnejših dilem pri ustanovitvi podjetja v zadnjih letih je odločanje o načinu obdavčitve podjetja. Obstajata dve glavni obliki obdavčitve: obdavčitev po dejanskih stroških, obdavčitev po normiranih stroških. Kje so glavne razlike? Pri večini tistih, ki se odločajo za … Preberi več.

Označeno z: , , ,
Objavljeno v Normirani s.p.

Prispevki za normirance v 2015

Od 1. januarja 2015 dalje se višajo prispevki za socialno varnost. Najnižje osnove za plačilo prispevkov za socialno varnost v predhodnem obdobju določa 410. člen ZPIZ-2. V skladu s to določbo so najnižje osnove za samozaposlene zavarovance, ki veljajo od … Preberi več.

Objavljeno v Normirani s.p.

Akontacija davka iz dejavnosti

Normiranci morajo sami plačevati davek od dohodka iz dejavnosti sproti preko akontacije dohodnine. Pri tem je potrebno upoštevati določbe 298. člena Zakona o davčnem postopku.* Pri akontaciji dohodnine morajo normiranci predvideti višino prihodkov v davčnem letu. Glede na predviden prihodek … Preberi več.

Objavljeno v Normiranec, Normirani s.p.

Rok za oddajo davčnih obračunov premaknjen na 22. april!

Normiranci, ki bodo davčne obračune za davek od dohodka pravnih oseb (d.o.o.) in davek na dohodek od dejavnosti (s.p.) predložili v elektronski obliki preko portala eDavki, lahko to letos izjemoma storijo do 22.4.2014. Ne glede na možnost kasnejše predložitve davčnega … Preberi več.

Objavljeno v Normiranec, Normirani s.p.

KREDITI

Brez uspešnih podjetij in sposobnih ljudi z jasnimi cilji
ni sodobne razvite države.

Tudi naše poslovanje je na visoki profesionalni ravni, ažurno, predvsem pa podprto z razumevanjem za posebnosti vašega delovanja in vaših načrtov.

Zavedamo se, da je dobro partnerstvo potrebno graditi.

Kreditno poslovanje

Podjetjem in fizičnim osebam svetujemo pri različnih oblikah kratkoročnih in dolgoročnih kreditov od 5 do 15 let.

Za fizične osebe so krediti od 5 do 30 let namenjeni predvsem za adaptacijo, gradnjo, dogradnjo, za nakup starih in novih stanovanj, nakupe gradbenih parcel, izplačilo dednih deležev ali deležev po razvezi.

Kratkoročni krediti

Predvsem so namenjeni za pravne osebe za financiranje tekočega poslovanja z rokom vračila do enega leta. Še posebej bi vas radi opozorili na kredite pod ugodnejšimi pogoji.

Ti so:

 • krediti na podlagi vezanega depozita pri banki,
 • krediti s poroštvom Republike Slovenije,
 • krediti za pripravo izvoza blaga in storitev in za izvoz na osnovi refinanciranja slovenske izvozne družbe (SID),
 • krediti za uvoznike.

Obrestna mera za kredite je določena z veljavnimi obrestnimi merami posamezne banke. Odvisna je od ročnosti kredita, bonitete pravne osebe, vrste zavarovanja in vašega poslovanja. Obrestna mera za kredite na podlagi vezanega depozita pri banki se oblikuje kot seštevek obrestne mere depozita in določenega pribitka, ki je odvisen od razmerja med depozitom in kreditom.

Dolgoročni krediti

Pri financiranju projektov sodelujemo z dolgoročnimi krediti z rokom vračila do 15 let. Dolgoročni krediti so namenjeni predvsem financiranju novih poslovnih procesov, posodobitvi in razširitvi obstoječega poslovanja oziroma vlaganju v trajna obratna sredstva…

Odkup terjatev

Odkup terjatev omogočamo v višini odkupljene terjatve z upoštevanjem diskonta glede na boniteto terjatve.

Dodatna ponudba za mala podjetja

Malim podjetjem in samostojnim podjetnikom ponujamo poleg vseh naštetih oblik kreditiranja in garancij še kredite pod ugodnejšimi pogoji.

Ti so:

 • krediti na osnovi sodelovanja s posameznimi občinami oziroma občinskim skladi (pogoji kreditiranja so odvisni od dogovora z občino oziroma skladom),
 • krediti na osnovi razpisov Sklada Republike Slovenije za razvoj malega gospodarstva,
 • gotovinski krediti, zavarovani s hipoteko.

Zavarovanje kreditov

Kredite lahko zavarujete z eno od naslednjih oblik zavarovanja:

 • s hipoteko (zastava nepremičnine)
 • z depozitom pri banki,
 • z zavarovanjem pri zavarovalnici,
 • s poroštvom,
 • z vrednostnimi papirji, ki kotirajo na borzi, državnimi vrednostnimi papirji in vrednostnimi papirji centralne banke.

Manjši prispevki za popoldanski s.p.

Pavšalni prispevki za samostojne podjetnike, ki opravljajo dopolnilno dejavnost (t. i. popoldanski s.p.) so se s 1.1.2016 spremenili.

Popoldanski s.p. bo tako od 1.1.2016 plačeval prispevke za zdravstveno zavarovanje v skupnem znesku 32,67 EUR. Spremenila sta se namreč znesek prispevka za poškodbe in poklicne bolezni iz 8,18 evrov na 8,17 evrov ter znesek prispevka za zdravstveno zavarovanje iz dosedanjih 24,54 evrov na 24,50 evrov.

Prispevek za pokojninsko zavarovanje ostaja enak in sicer 32,20 EUR.

VRSTA PRISPEVKA znesek – JANUAR 2016 znesek – DECEMBER 2015
zavarovanje za poškodbe pri delu in poklicne bolezni 8,17 EUR 8,18 EUR
zdravstveno zavarovanje 24,50 EUR 24,54 EUR
pokojninsko in invalidsko zavarovanje 32,20 EUR 32,20 EUR
SKUPAJ 64,87 EUR 64,92 EUR

Prispevki za popoldanski s.p. so se zmanjšali za 5 centov.

Obveznost plačevanja mesečnih pavšalnih prispevkov

Popoldanski s.p. mora mesečne pavšalne prispevke poravnati najkasneje do 15. v mesecu za pretekli mesec.

Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje je potrebno plačati na transakcijski račun številka SI56 0110 0888 2000 003, sklic SI19 davčna številka zavezanca – 44008

Če je popoldanski s.p. odprt v drugi polovici meseca ali pa se zapira v prvi polovici meseca, plača popoldanski s.p. polovičen znesek prispevka za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, tj. 16,10 evrov.

Prispevek za zdravstveno zavarovanje se plača na transakcijski račun številka SI56 0110 0888 3000 073, sklic SI19 davčna številka zavezanca – 45004.

Prispevek za zdravstveno zavarovanje se plača v celotnem znesku ne glede na to, kdaj je popoldanski s.p. pričel ali prenehal z opravljanjem dejavnosti.

Vir:

Dolgoročno financiranje

Prednosti dolgoročnega financiranja:

 • sredstva so namenjena uresničitvi poslovnih zamisli in želja;
 • višina kredita, ročnost, vračilo ter vrsta zavarovanja so prilagojeni investiciji;
 • sredstva so na razpolago za daljše obdobje;
 • sredstva se lahko porabijo/črpajo na predhodno dogovorjeni način, skladno s poslovnimi potrebami in načrti;
 • sredstva financiranja so namenjena: širitvi obsega poslovanja; financiranju priprave na in izvajanju mednarodnih gospodarskih poslov; financiranju dolgoročnih naložb v osnovna sredstva, vključno z obratnim kapitalom; financiranju raziskav in razvoja; financiranju varovanja okolja in energetske učinkovitosti.

Nudimo vam naslednje vrste dolgoročnega financiranja:

Investicijsko financiranje

Namenjeno je vsem pravnim osebam in samostojnim podjetnikom, ki želijo financirati nabavo ali posodobitev osnovnih sredstev (npr. nabava strojev in druge tehnološke opreme, izgradnja novih proizvodnih linij, skladiščnih kapacitet, posodobitev poslovnega procesa, nakup nepremičnin, ipd.), širitev obsega poslovanja, nove poslovne zamisli.

Značilnosti:

 • odplačilna doba od 13 mesecev do 10 let;
 • odplačilna doba je odvisna od namembnosti kredita;
 • črpanje sredstev kredita je namensko v enkratnem znesku ali v dogovorjenih tranšah;
 • glavnica kredita se vrača v mesečnih obrokih, skladno s kreditno pogodbo;
 • mesečno odplačevanje obresti;
 • obrestna mera in stroški odobritve kredita so odvisni od bonitetne ocene stranke, ročnosti kredita, kvalitete zavarovanja in poslovnega sodelovanja z banko.

Projektno in nepremičninsko financiranje

Projektno financiranje je posebna oblika dolgoročnega financiranja večjih novih projektov ali obsežnejših razširitev obstoječih zmogljivosti s področja prometne in komunalne infrastrukture, telekomunikacij, energetike, ekologije, turizma, ipd. Odločitev za financiranje temelji na načrtovanih bodočih prihodkih projekta in na premoženju projektnega podjetja, ki je glavna oblika zavarovanja kredita, zato se pričakuje, da stranka ustanovi projektno družbo in na ta način loči poslovanje matičnega podjetja od projektnega, oz. da je premoženje projektne družbe oddvojeno od premoženja matične družbe.

Nepremičninsko financiranje je oblika kratkoročnega in dolgoročnega financiranja razvoja stanovanjskih, industrijskih in poslovnih objektov, trgovskih in logističnih centrov, obrtnih con in objektov za sprostitev in prosti čas.

Značilnosti:

 • struktura financiranja je vedno oblikovana na podlagi investicijskega načrta;
 • kredit je zavarovan s prvovrstno zastavno pravico na nepremičnini, ki je običajno predmet financiranja;
 • ročnost, obrestna mera, zavarovanja in stroški odobritve kredita so odvisni od bonitetne ocene stranke, kvalitete ponujenih zavarovanj in poslovnega sodelovanja z banko;
 • črpanje sredstev kredita je strogo namensko;
 • mesečno odplačevanje obresti;
 • svetovalne storitve bančnih strokovnjakov.

Potrebujete dodatne nasvete, hitre odgovore? Obrnite se na vaše HYPO svetovalce.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.