Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Samostojna podjetniška pot – priložnost ali izziv?

Samostojna podjetniška pot – priložnost ali izziv?

29.04.2020

Imate edinstveno poslovno idejo? Ali razmišljate o samostojni poti? Brez skrbi, tu smo za vas.  Samostojna podjetniška pot marsikomu vliva strah v noge. Biti »svoj šef« ima veliko prednosti, pa tudi nekaj slabosti. V podjetju Podjetniške finance vam želimo omogočiti čim bolj enostavne in brezskrbne podjetniške začetke. Od finančne pomoči pri zagotavljanja ustanovitvenega kapitala, pa do pomoči pri nakupu osnovnih sredstev, ki nemalokdaj zahtevajo visok finančni vložek.

Preden ustanovite podjetje, se morate vprašati, ali želite poslovati kot pravna ali fizična oseba, t.j. samostojni podjetnik. Samostojnim podjetnikom je omogočeno poslovanje z davčnimi olajšavami, še posebej, če posameznikovi letni prihodki iz poslovanja/dejavnosti ne presegajo 50.000€ in lahko izkoriščajo status »normirancev«.  Poleg tega za ustanovitev s.p. ni potrebnega osnovnega kapitala. Samostojni podjetnik je  poslovanje odgovoren s vsem svojim premoženjem, kar pomeni, da v primeru stečaja v stečajno maso spadajo tudi osebni predmeti podjetnika, kot je na primer hiša, avtomobil itd. Poleg tega imajo lahko samostojni podjetniki probleme pri pridobivanju ugodnih pogojev kreditiranja na bankah, saj je premoženje samostojnega podjetnika neposredno odvisno od poslovanja podjetja.

Podjetniška pot preko ustanovitve pravne osebe je bolj raznolika in predstavlja več možnosti. Najbolj popularna oblika pravnih oseb v Sloveniji je družba z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Pri ustanoviti družbe z omejeno odgovornostjo država od vas zahteva finančni vložek v obliki osnovnega kapitala. Minimalni osnovni kapital pri ustanovitvi d.o.o. je 7.500 EUR. Osnovni kapital lahko v skladu s potrebami po dokapitalizaciji v prihodnosti kadarkoli tudi povečate ali zmanjšate, vendar pa nikoli ne sme biti nižji od omenjenega zneska. Ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo se lahko obrestuje, saj pri ponesrečenem poslovanju ne odgovarjate z osebnim premoženjem, temveč samo s premoženjem družbe. Ker se zavedamo, da so podjetniški začetki in pridobitev ustreznih virov financiranja lahko za marsikoga težavni, vam ponujamo prilagodljive možnosti financiranja poslovanja. Pri nas lahko dobite kratkoročno posojilo do 30.000 EUR po prilagodljivi obrestni meri, ki je odvisna od več faktorjev kot so tveganje poslovanja, bonitetne ocene, kvalitete poslovanja in panoge v kateri delujete. Pokličite nas na 070 304 304 in začnite lastno podjetniško pot še danes.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.