Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Vse, kar morate vedeti ob odprtju novega podjetja

Vse, kar morate vedeti ob odprtju novega podjetja

03.05.2020

Samostojni podjetnik je fizična oseba, ki opravlja poslovno dejavnost. V kolikor želite začeti lastno podjetniško pot, se morate najprej prijaviti v poslovni register Slovenije, kamor vpišete vaše osnovne podatke in opredelite vrsto dejavnosti po klasifikaciji SKD. V poslovni register se mora vpisati tudi firma podjetnika, t.j. oznaka, s katero se podjetnik identificira v pravnem prometu. Pri določanju imena firme obstajajo tudi omejitve. Ime firme ne more vsebovati besede Slovenija ali drugih krajevnih imen. Poleg tega posameznik ne sme uporabiti vizualnih elementov, ki so podobni drugim znanim blagovnim znamkam in ki vsebujejo nacionalne simbole.

Kot samostojni podjetnik se morate ob registraciji v poslovni register prijaviti tudi na FURS. Poleg osnovnih elementov kot so ime, priimek in davčna številka, morate na finančnem uradu urediti predvsem način ugotavljanja davčne osnovne – glede na normirane ali dejanske odhodke. Opredeliti morate tudi napoved predvidenih prihodkov in odhodkov za določitev osnove za akontacijo dohodnine.

Po prijavi na FURS morate kot samostojni podjetnik urediti tudi plačilo socialnih prispevkov in zavarovanja. Višina prispevkov se razlikuje glede na kakšne »vrste« s.p. imate. Na primer, če opravljate samostojno dopolnilno dejavnost (pogovorno popoldanski s.p.), ste upravičeni do plačevanja prispevkov za socialno varnost, saj ste zavarovani že z naslova primarnega zaposlovalca. Vseeno pa morate plačevati pavšalne mesečne prispevke kot nadomestilo za opravljanje dejavnosti. Kot samostojni podjetnik za ustanovitev podjetja ne potrebujete osnovnega kapitala, vseeno pa morate biti sposobni plačati prispevke. V kolikor za opravljanje dejavnosti potrebujete nakupiti material ali stroj, vendar vam banka ne ponuja ugodne obrestne mere oziroma vašo prošnjo zavrne, vam financiranje lahko omogočimo mi. Omogočimo vam lahko kratkoročno posojilo do 30.000 EUR po fleksibilni obrestni meri, na katero vpliva več dejavnikov. Za posvet o financiranju vašega poslovanja nas pokličite na 070 304 304

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.