Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Financiranje poslovanja podjetja v času Korona virusa

Financiranje poslovanja podjetja v času Korona virusa

31.03.2020

Verjetno nihče od nas ni pričakoval, da bomo dejansko dočakali neko epidemijo oz. celo pandemijo, ki bo ohromila celotni naš vsakodnevni proces, še dodano, ohromilo je dejansko celotno malo podjetništvo oz. gospodarstvo.

Kaj storiti v takem času? Kako financirati tekoče poslovanje, če vse stoji? Kaj bo po tej “krizi”? Kako bodo podjetja potem poslovala oz. ponovno zagnala poslovne procese.

Večina mikro in malih podjetji si ne dela “zalog” z denarjem, ker večina tekočega prometa gre za tekoče stroške, nabavo materiala, financiranje poslovnega procesa, plače, druge stroške in bodo verjetno po tem “prisilnem postanku” najbolj na udaru, ker dejansko bo vsaj en mesec vse stalo. To se nanaša predvsem na gostinske lokale, manjše prevoznike, kmete, prodajalce raznih prehrambenih izdelkov, turistične agencije itd. itd. itd.

Verjetno bo vsako podjetje po tej krizi potrebovalo nek kratkoročni kredit za prvi mesec poslovanja, da bo ponovno zagnalo celotni poslovni proces. Kje pa najti takšno posojilo, če banka ne bo imela posluha? Verjetno banke ne bodo pripravile nekega “Korona paketa kreditov” za mikro in mala podjetja, ki bodo dejansko mesec in več brez prilivov. Verjetno se bo tudi v tem času dogodilo, da bodo ta mala podjetja kakšni večji pogodbeni partnerji ali dobavitelji, jih dali v izvršbo in bodo še imeli blokiran račun.

Vsekakor je tukaj zelo široka polemika in tematika za razmislek, prav tako si vsekakor ni nihče dovolil sanjati, da se bo takšna situacija dogodila za časa našega bitja na tem planetu, ampak vseeno se bo nekako potrebno prebiti skozi to in vseeno bo tega tudi nekdaj konec, kot vsega drugega, kar je bilo do sedaj.

Podjetniški naložbeni center tako ponuja kratkoročne finančne vire za mala podjetja in samostojne podjetnike, za obdobje enega leta. Več na naši spletni strani www.pnc.si

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.