Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Kaj so sekundarni podjetniški finančni viri?

Kaj so sekundarni podjetniški finančni viri?

16.04.2020

Gre za dolžniški finančni vir v obliki kredita ali posojila izključno za mala podjetja in samostojne podjetnike, ki v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki, ga pa potrebujejo za obratni kapital.

Zakaj smo to poimenovali sekundarni finančni vir?

Smatra se, da so primarni finančni viri načeloma dolgoročnejše narave, primerni za financiranje nakupa nepremičnin, osnovnih sredstev itd., ki so lahko v obliki lastnih virov, bančnih kreditov, nepovratnih sredstev, raznih razpisov ali skladov itd. Na drugi strani pa se smatra, da so sekundarni finančni viri načeloma kratkoročni viri, ki so bolj primerni v obliki obratnega kapitala, hitro dostopni, brez odvečne administracije in dokumentacije in da lahko podjetja tako hitreje kupijo material itd.

Kaj pa je specifika sekundarnih finančnih virov?

Gre za finančni vir z ročnostjo enega leta, predvsem za tista podjetja, ki v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki in potrebujejo denar za financiranje tekočega poslovnega procesa. Ker gre za kratkoročni vir, ni “velik” vir v smislu visokega kredita, ampak do relativno malih zneskov, gledano premo sorazmerno glede na višino letnega prometa podjetja, ki išče takšni vir financiranja oz. kredit.

Kako to sekundarnih podjetniških finančnih virov?

Najlažje in najhitreje je preverba kreditne sposobnosti podjetja preko kratkega spletnega kreditnega vprašalnika, kjer se bo v treh relativno hitrih korakov lahko prišlo do želenega kredita:
1. Izpolnitev spletnega kreditnega vprašalnika.
2. Posredovanje zahtevane dokumentacije.
3. Pogovor, uskladitev podrobnosti in odobritev kredita.

Spletni kreditni vprašalnik najdete na spodnjem naslovu:

KREDITNI VPRAŠALNIK

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.