Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Kako pridobiti bančni kredit ali drugo posojilo v času Korona virusa?

Kako pridobiti bančni kredit ali drugo posojilo v času Korona virusa?

04.04.2020

V času svetovne pandemije dejansko celotni podjetniški in gospodarski aparat stoji. Stojijo seveda ne državna podjetja in posamezne veje oblasti, kjer pridoma policajčki in podobni polpismeni ljudje hodijo na okoli in utrujajo pridne davkoplačevalce, ki se v teh težkih dneh oz. tej težki situaciji tak komaj skozi mesec prebijajo, njim pa je to tako ali tako vseeno, kjer jih financira aparat.

Kakorkoli, primarna frustracija je popustila, preidimo k bistvo. Kje v času tega Korona virusa najti finančne vire oz. pridobiti kredit ali posojilo? Na bankah so gospe na dopustih. Banke ne financiranje oz. ne dajejo kreditov tistim podjetjem, ki imajo rizično branžo glede na Korona virus in če to “sešteješ”, prideš do zaključka, da tako ali tako ne moreš nikjer dobiti denarja oz. kredita. Kaj narediti?

Potrebno je iti na Google, kjer najdeš hitro rešitev in sicer, Sekundarni podjetniški finančni viri, ki so izključno za mikro in mala podjetja ter samostojne podjetnike, ki ne dobijo v nekem trenutku na banki kredita in točno tak trenutek je zdajšnja situacija s Korona virusom.

Še bolj se sprašujem, kako se sedaj preživljajo vsi t.i. osebni trenerji, ker so vsi skupinski treningi odpovedati, nikjer se nič ne dogaja in še vse fitnes telovadnice so zaprte, tako da bodo ti samostojni podjetniki dejansko imeli izpada nekaj mesecev. Kako pa potem naprej? Kratkoročni krediti za ta podjetja, ki imajo višjo ceno, tudi ne pridejo v poštev, ker bodo potem samo v začaranem krogu. Kaj pa potem storiti? Zapreti vse? Verjetno takoj, ko bo mogoče, bodo spet treningi potekali v ustaljeni obliki in po ustaljenem urniku, ampak v tem vmesnem času, pa bo dejansko vse stalo.

Na koncu je res zanimivo, zakaj banke ne dajejo kreditov v tem času, ko ves svetu stoji, ker bi lahko obrestno mero povišale in še več zaslužile, ali pa ponudile trgu kak drug produkt, ki je predvsem vezan na mikro in mala podjetja, ki iščejo krediti ter posojila za izboljšanje likvidnosti svojega poslovanja ali za nakup materiala, ali za druge tekoče stroške v podjetju. Ampak ne, banke raje zaprejo svoja vrata in podjetja ne financirajo v tem času oz. je postopek nemogoče speljati do konca, ker ni nikjer nikogar. Zato pa dobro, da obstajajo podjetja, ki nudijo kratkoročna posojila in kredite za podjetja, ki ne dobijo v nekem trenutku denarja na banki in da imajo posluha za te. Vsa podjetja, ki so duša in pljuča vsake države, morajo redno poslovati, da ustvarjajo promet in posledično profit.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.