Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Kako lahko podjetje pridobit kredit brez zavarovanja v obliki nepremičnine?

Kako lahko podjetje pridobit kredit brez zavarovanja v obliki nepremičnine?

11.04.2020

Današnje vprašanje, ki si ga bomo zastavili in je verjetno v podjetniškem svetu kar na mestu je vprašanje, kako lahko mala podjetja pridobijo bančni kredit, brez ustreznega zavarovanja oz. če nimajo zavarovanja v obliki nepremičnine? Načeloma taka podjetja banka zavrne, kar pomeni, da na banki ne morejo pridobiti bančnega kredita in so ponovno na začetku svojega iskanja finančnih virov.

Taka mala podjetja imajo načeloma na drugi strani kar veliko povpraševanja, potrebujejo denar za nakup materiala, kakšnega dodatnega malega stroja (npr. mizar, čistilec itd.) in če tega denarja ne dobijo od banke, morajo verjetno iskati drugje kakšno posojilo.

Pri bančnih kreditih, če ne gre ravno za limit, ali kakšni manjši znesek kratkoročnega kredita, načeloma mala podjetja vedno potrebujejo kakšno zavarovanje v obliki nepremičnine.

Verjetno se na spletu najde kakšna alternativa v načinu financiranja in tipu zavarovanja in sicer, da lahko podjetja zavarujejo svoj vzeti kredit tudi s premičninami oz. premičnim zavarovanjem, ki je lahko v različnih oblikah:
– vozila
– proizvodni stroji in naprave
– gradbena mehanizacija

Mala podjetja v povprečju imajo več premičnega zavarovanja kot pa nepremičnega. Res pa je tudi, da podjetniki kot fizične osebe imajo nepremično zavarovanje, ampak ga v veliki večini ne želijo ponuditi kot zavarovanje. Verjetno je to pomanjkanje zaupanja v lastni uspeh, nezaupanje do finančne institucije oz. miselnost, da če mi pa že posel ne uspe, vsaj ohranim svoje nepremičnine, banka ali pa druga finančna institucija, pa se bo že “pod nosom obrisala” za svoj denar, ker ga imajo tako ali tako preveč oz. ni njihov. Na tem mestu bi se moral seveda kazenski zakonik koreniti spremeniti in takšne goljufe, ki pri “neuspehu” poslovanja svojega podjetja, pahnejo še v pogubo izposojen denar oz. bančne kredite, ne more biti ne fer, še manj pa nek legitimen in zakonit poslovni model. Podjetnik, ki je propadel in izgubil svoj lastni denar, ok, tukaj nimamo kaj dodati. Ne pa da uspejo podjetniki propadati kar en za drugim, nekateri celo večkrat in še kar furajo svoje posle naprej. To dopušča naš veleumni sistem. Pri tem vozijo na XY ime registrirana luksuzna vozila, živijo v najemniških stanovanjih ali pa celo še v lastniških na XY ime kupljene, upniki na drugi strani pa prosjačijo za svoj denar, proces izvršbe je totalno neučinkovit, prav tako kazenski postopki, kjer en pol pisen sodnik, brez dneva neke realne prakse oz. še bolj zasovraženi tožilci, ki pa res nimajo niti minute prakse v nekem gospodarskem sektorju, na koncu ugotovijo, da dolžnik ni storil nobenega kaznivega dejanja, ker seveda ni imel namena kogarkoli ogoljufati, ali pa še bolj revolucionarno ugotovitev, da bogi revček nima od kot vračati in tako se mu preprosto oprosti ves dolg. Potem gre ta prevarant v osebni stečaj in “odejo ti everčki” u tri krasne…

Ljubljena Slovenija in tvoj cenjeni sodni sistem, to je to.

Ti pa boš na drugi strani pozabil davčni plačati 134,45 EUR davka, pa te bodo obsodili za davčno utajo…

Jeeeeeeeeeeee!!!

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.