Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Kam se obrniti v času Korona virusa po kredit, če banka reče NE (predvsem poslovni krediti za podjetja)

Kam se obrniti v času Korona virusa po kredit, če banka reče NE (predvsem poslovni krediti za podjetja)

18.04.2020

Kako do poslovnega kredita za podjetja in samostojne podjetnike v času Korona virusa oz. ko banka reče NE?

V Sloveniji še vedno prednjačijo banke s svojo ponudbo kreditov in posojil, ampak ko banka reče NE, kako lahko pride potem podjetje do kredita, predvsem kratkoročnega kredita, ki ga potrebuje za nabavo materiala recimo? Še sreča, da obstaja stric Google, kjer z lahkoto podjetje najde ponudnike sekundarnih kreditov ali posojil. Ni jih sicer veliko, se jih pa nekaj najde in ti za razliko od banke, ugodijo relativno hitro kredit ali posojilo, brez odvečnih dolgovezenj in izpolnjevanj nekih vlog.

Ti sekundarni krediti so mišljeni predvsem kot obratni kapital in jih podjetja koristijo takrat, ko imajo povečana naročila, na banki pa ne dobijo kredita in predvsem za nabavo materiala ipd.

Kaj pa podjetje potrebuje za pridobitev takšnega sekundarnega podjetniškega kredita? Biti mora nekaj let na trgu, imeti dobro poslovanje, ustrezno zavarovanje in rasti v prometu.

V zadnjem času se vedno bolj uveljavljajo tovrstni krediti, tako da bodo prej ali slej takšna posojila dosegla neko ekvivaliteto bančnim kreditom oz. ponudbi in bodo lahko podjetja brez problema tekoče poslovala, nabavljala material in rasla.

Na spletni strani najdete kratki anketni kreditni vprašalnik, kjer lahko vsako podjetje preveri svojo kreditno sposobnost.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.