Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Katere subvencije in finančne spodbude so ta trenutek na voljo podjetnikom? PNC Naložbe, kreditiranje, financiranje, posojila za podjetja

Katere subvencije in finančne spodbude so ta trenutek na voljo podjetnikom? PNC Naložbe, kreditiranje, financiranje, posojila za podjetja

17.08.2016

Katere subvencije in finančne spodbude so ta trenutek na voljo podjetnikom?

Vir: http://data.si/blog/2016/08/16/katere-subvencije-in-financne-spodbude-so-ta-trenutek-na-voljo-podjetnikom/

Bodoči podjetniki, ki nameravate opravljati samostojno dejavnost, ali pa že aktivni podjetniki, se na VEM točko DATA večkrat obrnete z vprašanjem, če jim država ob vstopu na podjetniško pot ali pa v primeru zaposlovanja novih delavcev v podjetju, pride naproti s kakšnimi ugodnostmi; zanima vas torej, katere subvencije in finančne spodbude so na razpolago.

IZOBRAŽEVANJE

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Kaj morate vedeti, preden se prijavite na razpis za sredstva? Brezplačno preverite!

Več informacij

Referenti VEM točke DATA vedno opozarjamo podjetnike, da je zelo pomembno, da so dobro informirani, preden sprejmejo kakšno odločitev, ki bo vplivala na njihovo poslovanje. Podjetnikom začetnikom so zato v veliko pomoč njihovi računovodje, tistim podjetnikom »s kilometrino« pa ravno tako, saj jim znajo svetovati, kako naj se na primer lotijo zaposlitve novega zaposlenega in kaj morajo glede na Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) storiti, še preden pride nova oseba v podjetje.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Na kaj morate biti pozorni?

Samostojni podjetniki lahko ob prvem vpisu v register podjetij, ki ga vodi Agencija za javnopravne evidence in storitve (AJPES) uveljavljajo prvo leto poslovanja 50 odstotkov nižje prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje znotraj socialnih prispevkov. Drugo leto poslovanja so ti prispevki nižji za 30 odstotkov. O tem smo več pisali v prispevkihPolovični prispevki PIZ niso subvencija, Oprostitev plačila prispevkov za s. p. izključno ob prvem vpisu v poslovni register in Za samozaposlitev oprostitev plačila prispevkov za PIZ

S. p., imate otroke, mlajše od treh let?

Tisti podjetniki, ki imate otroke, mlajše od 3 let, lahko po prijavi v samozaposlitev na Centru za socialno delo oddate Vlogo za uveljavitev plačila prispevkov za socialno varnost zaradi dela s krajšim delovnim časom zaradi starševstva. Tudi o tem smo vas podjetnike že obveščali vObveznosti delodajalca: Pravica do sorazmernega plačila prispevkov zaradi starševstva.

Tisti podjetniki, ki se utapljate v delu in vsega ne zmorete več opraviti sami, pa slej ko prej začnete razmišljati, da bi angažirali novo osebo v podjetju. Kaj je za vas najbolj ugodno? Na kakšen način je smiselno sodelovanje z novo osebo, razlagamo svetovalci podjetja DATA na seminarju Poznate vse oblike dela in zaslužka in njihovo obdavčitev.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Zaposlujete novega sodelavca?

Vse aktivne podjetnike, ki se odločijo zaposliti novo osebo v podjetju pa svetovalci VEM točke DATA, vedno opozorimo na subvencije finančne spodbude, ki jih za zaposlovanje novih delavcev v podjetju nudi Zavod RS za zaposlovanje. S koriščenjem teh spodbud si podjetniki pridobijo sredstva za  zaposlitev določene brezposelne osebe. Vse aktualne razpise objavljamo tudi na naši spletni strani.

Vse aktivne podjetnike, ki se odločijo zaposliti novo osebo v podjetju pa svetovalci VEM točke DATA vedno opozorimo na finančne spodbude, ki jih za zaposlovanje novih delavcev v podjetju nudi Zavod RS za zaposlovanje. S koriščenjem teh spodbud, si podjetniki pridobijo sredstva za  zaposlitev določene brezposelne osebe.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.