Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | KREDITIRANJE IN FINANCIRANJE MALIH PODJETIJ TER SAMOSTOJNIH SP PODJETNIKOV. PNC NALOŽBE, POSOJILA OD 1.000 DO 30.000 EUR Z ZAVAROVANJEM

KREDITIRANJE IN FINANCIRANJE MALIH PODJETIJ TER SAMOSTOJNIH SP PODJETNIKOV. PNC NALOŽBE, POSOJILA OD 1.000 DO 30.000 EUR Z ZAVAROVANJEM

09.06.2016

Na voljo svež kapital za financiranje start-up podjetij!

Zagonski subvenciji P2 v višini 74.000 evrov se pridružujeta 50.000 evrov konvertibilnega posojila in 200.000 evrov lastniške investicije

(Ljubljana, 23.6.2014) Slovenski podjetniški sklad bo, v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Iniciativo Start:up Slovenija, objavil dva razpisa SPS SK50 in SK200 za podporo razvoja start-up podjetij v skupni višini 2,4 milijona evrov za leto 2014 s katerima bo podprl do 27 inovativnih globalno usmerjenih podjetij. Prvi razpis SK50 je bil objavljen že v petek, 20.6.2014.

Poleg svežega kapitala bo za prejemnike investicije na voljo tudi intenziven izobraževalni program, primerljiv s programom najboljših svetovnih pospeševalnikov. Med 2. in 5. septembrom 2014 bodo v Ljubljani, Mariboru, Celju in Novi Gorici potekali t.i. roadshowi, na katerih bosta podrobno predstavljena oba razpisa, hkrati pa bodo potekala osebna svetovanja pri pripravi vlog. Vse informacije bodo objavljene na spletni stani www.startup.si. Rok za predložitev vlog na Sklad je 10.10.2014.

Slovenski podjetniški sklad je v sodelovanju z Iniciativo Start:up Slovenija zaznal pomanjkanje kapitala v semenski fazi in posledično množično odhajanje start-up podjetij v tujino. Hitra globalna rast inovativnih podjetij je kapitalsko izjemno zahtevna in tako se bo z novimi sredstvi, ki bodo kmalu na voljo, zapolnila vrzel v financiranju, predvsem v fazi, kjer podjetja še niso zrela ne za sklade tveganega kapitala, ne za kredite pri bankah.


Po konceptu t.i. dvojčkov (financiranje in vsebinska podpora) bodo vsi prejemniki sredstev deležni tudi intenzivnega programa izobraževanja, s čimer se bo dodatno pospešilo njihovo rast in razvoj. Intenziven izobraževalni in mentorski program je poleg finančne podpore eden glavnih razlogov zakaj mlada podjetja odhajajo v tujino. S tem namenom se je za oba finančna produkta pripravil globalno konkurenčni program, prek katerih dobijo mlada podjetja ustrezna sodobna znanja, mrežo poznanstev, aktivno delo na razvoju podjetja ter drugo vsebinsko mehko pomoč, ki zmanjša tveganje propada podjetja.

Vsebinski podporni program se bo izvajal z najboljšimi domačimi in tujimi izvajalci (CEED Slovenia, Hekovnik, 30Lean, itd.), zasebnimi investitorji ter start-up mentorji. Kot mentorji bodo v obeh programih sodelovali najboljši slovenski start-up podjetniki, kot so Miha Mikek, Andraž Tori, Andraž Logar, Davorin Gabrovec, Aleš Špetič, Gregor Rebolj, Jugoslav Petkovič in drugi.

Prvi razpis, t.i. SK 50, je namenjen start-up podjetjem v čisti semenski fazi (faza razvoja poslovne ideje). V okviru razpisa se bodo podjetja potegovala za konvertibilno posojilo v višini 50.000 evrov. Spremljajoči program bo osredotočen na sodobne metodologije gradnje podjetij po t.i. vitkih metodologijah, ki jih bo vodil do čim hitrejše potrditve vrednosti inovativne ideje na trgu. Celoten vsebinski program bo potekal v okviru Start:up Geek House podjetniškega pospeševalnika.  Več podrobnosti je na voljo na povezavi: www.geekhouse.si.

Drugi razpis, t.i. SK 200, bo namenjen podjetjem, ki so že dokazala vrednost na trgu oziroma že imajo stranke za svoj inovativen produkt in obenem potrebujejo dodaten kapital za hitro globalno rast. Njim bo na voljo lastniški vložek v višini 200.000 evrov, ki ga bo izvedel sklad neposredno kot investitor pod pogojem, da v podjetje vstopa tudi zasebni vlagatelj. Tudi ta podjetja bodo vključena v spremljevalno-mentorski program, ki pa bo osredotočen na pomoč podjetnikom pri profesionalni organizaciji podjetja ter širjenju na tuje trge. V sklopu programa se bo podjetjem pomagalo tudi do potencialnega novega kroga investicij s strani domačih in tujih skladov tveganega kapitala.

Vsebinski program in podpora podjetjem, ki bodo prejela SK 200, bo potekal prek Go:Global Slovenia podjetniškega pospeševalnika. Vse informacije bodo objavljene po objavi razpisa na povezavi: www.goglobal.si

Dolgoročna vizija nove ponudbe je tako spodbuda in podpora domačim podjetniškim talentom, kot tudi pritegnitev mednarodnih podjetniških talentov v Slovenijo in izgradnja Slovenije kot prepoznavnega mednarodnega podjetniškega vozlišča.

Skupaj z že obstoječim produktom P2, v okviru katerega se prek razpisa razdeljuje zagonske subvencije za prva tri leta v višini do 74.000 evrov in v katerem Slovenski podjetniški sklad že sodeluje z Iniciativo Start:up Slovenija, bo tako za posamezno inovativno start-up podjetja na voljo tudi do 324.000 evrov semenskega kapitala.

 

——————————————————————————————–
Kontaktni podatki:
Podjetniški naložbeni center – »Moč upravljanja prihodnosti«

Sekundarni podjetniški finančni viri za pravne osebe in samostojne podjetnike

Za vas smo na voljo vsak delovnik med 9 in 17 uro.

PNC Naložbe d.o.o., k.d., Lackova cesta 76, 2000 Maribor
W: www.pnc.si, E: info@pnc.si, G: 070 304 304
——————————————————————————————–

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.