Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Kreditni vprašalnik za presojo kreditne ustreznosti podjetja in pridobitev kratkoročnega posojila

Kreditni vprašalnik za presojo kreditne ustreznosti podjetja in pridobitev kratkoročnega posojila

08.04.2020

Ste mikro in malo podjetje?
Ki je že nekaj let na trgu?
Imate redno poslovanje in redne prilive?
Se vam promet iz leta v leto povečuje?
Ste pridobilo dodatno delo oz. dodatna naročila?
Potrebujete likvidni kapital oz. likvidna sredstva?
Vam banka ne odobri kratkoročnega kredita ali limita?
Bi z dodatnimi finančnimi viri oz. z dodatnim posojilom še izdatno rasli v prometu?
Morate nabaviti dodatni material za tekoče projekte ali naročila?

Za vsa podjetja, ki ne dobite kredita na banki, ali drugega posojila, limita, ali leasinga, podjetje PNC nudi kratkoročne kredite in posojila za slovenska mala podjetja.

Kako lahko pridobite kratkoročni kredit ali posojilo?

Za vas smo pripravili kratko kreditni vprašalnik, s katerim boste preverili kreditno sposobnost vašega podjetja. Kreditni vprašalnik vam vzame manj kot dve minuti, mi pa na drugi strani pridobimo ključne podatke o podjetju na osnovi katerih, bo nato pripravljena kreditna ponudba za vaše podjetje.

Preveri kreditno sposobnost svojega podjetja preko kratkega kreditnega vprašalnika:

http://pnc.si/vprasalnik

Kratkoročni finančni viri se smatraj kot sekundarni podjetniški finančni viri. Kaj je ideja sekundarnih podjetniških finančnih virov?

Gre za kratkoročne finančne vire, posojila in kredite, izključno za mala podjetja in samostojne podjetnike, ki v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki. Gre za kredite, ki so kratkoročne narave, izključno za obdobje enega leta oz. 12-ih mesecev in imajo višjo ceno kot na banki, ker pokrivajo nek tržni segment oz. tržno nišo, ki jo banake ne financirajo oz. pokrivajo. Tako da se cena kredita oblikuje od primera do primera in je sama obrestna mera višja kot na banki, zato pa so poimenovani tudi kot sekundarni finančni viri. Kot primarni finančni viri se smatrajo bančni viri, lastni denar in razni razpisi, subvencije itd., ki imajo res zelo nizko obrestno mero. Ideja sekundarnih podjetniških finančnih virov pa ni ta, da bi bila nizka obrestna mera v ospredju oz. obrestna mera nasploh, ker za to so banke na trgu, ki imajo svoje bančne obrestne mere kot tržni potencial za pridobivanje podjetji, ampak je ideja ta, da so ti viri v obliki obratnega kapitala za podjetja, ki imajo delo, naročila, projekte itd., in morajo kupiti material, nabaviti druge surovine za poslovne procese itd.

Za koga vse so primerni sekundarni podjetniški finančni viri. Na spletni strani so opredeljeni natančni pogoji, za katera podjetja so primerni in za katera ne (POGOJI ZA PRIDOBITEV KREDITA), ampak generalno gledano, so finančni viri primerni za vsa podjetja, ki imajo nad 50.000,00 EUR letnega prometa, ki so več kot 3 leta na trgu, ki imajo ustrezno zavarovanje v obliki premičnega ali nepremičnega premoženja, načeloma na banki ne dobijo kredita in potrebujejo posojilo za nemoteno nadaljnje poslovanje. Na spletni strani so tudi navedeni pogoji, za katera podjetja naši krediti niso primerni oz. za katera podjetja niso primerni sekundarni podjetniški finančni viri. Generalno gledano so to tista podjetja, ki nimajo 50.000,00 EUR letnega prometa, so manj kot 3 leta na trgu, imajo več kot 30 dni zaporedne blokade na TRR računu, nimajo ustreznega premičnega ali nepremičnega zavarovanja itd.

Sekundarni podjetniški krediti so v znesku od 1.000,00 pa do 20.000,00 EUR, izjemoma do 30.000,00 EUR ob ustreznem zavarovanju v obliki nepremičnine. Podjetje ne nudi dolgoročnih kreditov, ne nudi večjih kreditov od navedene višine, ker morajo biti višji zneski ugodnejši za podjetje oz. z ugodno obrestno mero in pa dolgoročni.

Kako do sekundarnega podjetniškega finančnega vira oz. kredita?
1. Prvi korak je, da podjetje izpolni kratko spletni kreditni vprašalnik na osnovi katerega se bo naredila primarna preveritev kreditne sposobnosti vašega podjetja.
2. Po prejetem vprašalniku bo podjetje v roku 12-ih ur kontaktiral strokovni sodelavec, ki bo opravil pogovor s podjetjem in zbral ustrezno dokumentacijo.
3. Po posredovanju ustrezne dokumentacije, bo nato le-ta pregledana in oblikovana končna ponudba.
4. V roku najkasneje 24-ih ur bo tako podjetje prejelo končno ponudbo in bo tudi lahko podpisalo kreditno pogodbo za pridobitev kratkoročnega kredita.

Na spletni strani lahko preverite, katera dokumentacija je potrebna, za pridobitev kratkoročnega kredita (POTREBNA DOKUMENTACIJA).

Ker se zavedamo, da podjetja potrebujejo hitro denar oz. kredit in ne odlašamo procesa oz. vloge za pridobitev kredita z nepotrebno dokumentacijo tako kot na banki, se lahko celotni proces izvede že v 24-ih urah, tako da smo res ažurni in podjetja najhitreje možno pridobijo kredit. Iz tega razloga, za vsa podjetja, ki v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki, potrebujejo pa posojilo za tekoče poslovanje hitro, izpolnite naš kreditni vprašalnik za presojo kreditne ustreznosti in maksimalno se bomo potrudili, da boste kredit oz. posojilo pridobijo v najkrajšem možnem času.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.