Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Nakup materiala brez bančnega kredita oz. drugega financiranja

Nakup materiala brez bančnega kredita oz. drugega financiranja

10.04.2020

Kako podjetja v času izpada prometa, ali neposluha s strani banke, kjer jim banka ni odobrila kredita, sami nimajo denarja za financiranje dodatnega materiala, dejansko kupijo material? Verjetno brez nekega dodatnega posojila, ne gre, ampak podjetja vseeno redno financirajo svoje poslovanje, nabavljajo material, plačujejo svoje obveznosti itd.

Kaj storiti, ko ti banka reče NE in potrebuješ dodatni denar za nabavo materiala? Preko Googla se lahko verjetno najde kar nekaj ponudnikov, ki ponujajo posojila, verjetno pa je najbolje najti kakšnega profesionalnega ponudnika, ponuja finančne vire oz. posojila.

Vsi se bomo strinjali, da je zagotovo škoda, da podjetja, ki imajo redno poslovanje, pridobijo novi dodatni posel in ga izgubijo, ker nimajo dovolj likvidnih sredstev, da bi sfinancirali to dodatno povpraševanje. Dober primer je recimo “mizar”, ki ima nekje okoli 200.000,00 EUR letnega prometa, pridobi posel v višini 21.000,00 EUR, od česar je približno 10.000,00 EUR strošek materiala, ostalo pa njegovo delo in drugi stroški ter njegov zaslužek. Če v tistem trenutku sam nima teh razpoložljivih finančnih virov oz. denarja, banka mu ne odobri kredita, ima samo dve opciji. Prva opcija je, da žal ne bo mogel posla izpeljati in ga bo konkurenca, ki ima dovolj likvidnih sredstev, ali pa si jih je izposodila denar, ali pa bo sam poiskal nek sekundarni finančni vir, ki je v obliki obratnega kapitala, kratkoročne narave in ima višjo ceno ta denar, ampak sama ta cena ne bo igrala bistvenega pomena, ker bo s tem naredil posel, bo denar obrnil, zaslužil in bo cena denarja oz. obrestna mera na koncu zanemarljiv dejavnik. Tisti, ki pa v teh primerih tega ne bodo naredili, pa bodo posel žal izgubili in ga bo konkurenca izpeljala.

Iz tega razloga je potrebno poguglati in na Googlu se najdejo podjetja, ki ponujajo posojila. Pri tem se najde tudi kratki spletni KREDITNI VPRAŠALNIK, preko katerega se da presoditi kreditno sposobnost vašega podjetja.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.