Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | ODKUP TERJATEV KOT MOŽNOST KREDITIRANJA ALI FINANCIRANJA RASTI PODJETJA. PODJETNIŠKI NALOŽBENI CENTER, PNC NALOŽBE. KREDITI IN POSOJILA ZA PODJETJA

ODKUP TERJATEV KOT MOŽNOST KREDITIRANJA ALI FINANCIRANJA RASTI PODJETJA. PODJETNIŠKI NALOŽBENI CENTER, PNC NALOŽBE. KREDITI IN POSOJILA ZA PODJETJA

20.07.2016

“Vaše terjatve hitro pretvorimo v likvidna sredstva”

(Vir: http://www.aleja-finance.si/kaj-je-faktoring)

  • Vam odloženi roki plačila povzročajo težave pri izpolnjevanju novih ali večjih naročil?
  • Iščete najučinkovitejšo rešitev za uravnavanje vašega denarnega toka in likvidnosti?
  • Kaj bi za vas pomenilo takojšnje poplačilo terjatev z odloženim rokom plačila?
  • Želite sodelovati s podjetjem, ki je na trgu že dolgo časa uveljavljeno kot zaupanja vreden partner s področja faktoringa in drugih finančnih rešitev?
Kaj je faktoring

Ste na pravem mestu – V podjetju Aleja finance vam nudimo strokovne in zanesljive rešitve s področja odkupa terjatev oziroma faktoring financiranja. Pohvalimo se lahko z izjemno hitrostjo in prilagodljivostjo specifičnim potrebam naših strank.

Kaj je faktoring

Faktoring je finančna transakcija, pri kateri podjetje odstopi svojo nezapadlo terjatev faktorju, ki vrednost terjatve, zmanjšano za faktorinško provizijo, takoj izplača prodajalcu terjatve.

Gre za preprost, sodoben in vse bolj uveljavljen način financiranja obratnih sredstev brez dodatnega zadolževanja ter predstavlja alternativo vse manj dostopnim kratkoročnim kreditom in drugim premostitvenim dolžniškim virom.

Prednosti FaktoringaPostopek:

Posredujete nam izpolnjen in potrjen vprašalnik o kupcu

Pridobitev zavarovalnega limita

Določanje faktorinške provizije

Priprava in potrjevanje dokumentacije

Financiranje

 

Financiranje do vaše odobrene višine kreditne linije lahko koristite kadar koli, saj so sredstva rezervirana. Načeloma je stalni faktoring ugodnejši od posamičnih odkupov.

ODKUP TERJATEV NA PODLAGI VERIŽNIH KOMPENZACIJ

Odkup terjatev z verižno kompenzacijo je praktična rešitev za vsakega podjetnika, ki ima denarna sredstva vezana v terjatvah.

Zapadle terjatve vam lahko v podjetju povzročajo težave in nepotrebne dodatne stroške kot so pošiljanje opominov, telefonska izterjava, morebitne izvršbe ter seveda izgubljeni čas in energijo, ki ju porabite pri tem. Hkrati pa lahko nastanejo morebitni oportunitetni stroški, ko sami ne prejmete pravočasno plačane terjatve, ter tako ne realizirate novih nakupnih priložnosti, ki se vam pojavijo. Zapadle terjatve, ki jih imate vezane že nekaj časa, sami pa jih ne uspete izterjati ter nekatere še ne zapadle terjatve, je tako možno prodati finančni družbi kot je Aleja finance. V Aleji finance vam lahko poiščemo kompenzacijsko verigo ter vam nakažemo denarna sredstva v relativno kratkem času.
Postopek

Postopek priprave kompenzacije in potrjevanja je sicer enostaven in priročen sistem zapiranja terjatev ter je namenjen vsem udeležencem, ki imajo odprte terjatve. Vašega dolžnika obvestimo, da iščemo verižno kompenzacijo ter bi radi poiskali možnosti zapiranja tudi preko terjatev, ki jih ima sam. Nato ponovimo isto pri teh dolžnikih in tako nadaljujemo. Tako vsak dolžnik pridobi možnost zapiranja svojih nekaterih, morda tudi bolj problematičnih terjatev.  V nekem časovnem okviru preučimo vse dolžniško upniške relacije ter pripravimo najbolj optimalno verižno kompenzacijo, ki bi ustrezala vsem udeležencev v verižni kompenzaciji. Poiščemo torej takšno rešitev, ki bi po višini zneska, valuti  kompenzacije ustrezala dolžniku, odstopniku terjatev ter vsem ostalim udeležencem v verižni kompenzaciji. Nakazilo denarnih sredstev sledi takoj po potrditvah kompenzacije s strani vseh udeležencev.
Prednosti

Verižne kompenzacije in odkup terjatev je enostavna in praktična rešitev do hitrega načina unovčitve ter izterjave denarnih sredstev, ki koristi vsem udeležencem v kompenzaciji. Prednosti odkupa terjatev so seveda sledeče: povečanje likvidnosti, hiter dostop do denarnih sredstev, relativno nizki stroški odkupa, brezplačna poizvedba, zmanjšanje problematičnih terjatev ter zavarovanje pred neplačili.  Z verižnimi kompenzacijami pa si lahko udeleženci med seboj nedenarno pobotajo svoje terjatve z obveznostmi, s tem si zmanjšajo svoje terjatve in povečajo likvidnost.
Poizvedba

Poizvedba odkupov terjatev s pomočjo zapiranja kompenzacijske veriga je brezplačni postopek, saj stroške zaračunamo le ob uspešnem zapiranju terjatev. Zato čim prej preverite svoje terjatve in možnosti zapiranja.

Ace Kostadinov, verižne kompenzacije in odkupi terjatev

 

 

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.

Ostale novice