Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Podjetje išče namenski hitri kredit za nakup tekočega materiala

Podjetje išče namenski hitri kredit za nakup tekočega materiala

26.04.2020

Veliko podjetji v času gospodarske rasti išče hitre namenske kredite, ker imajo veliko dela, veliko naročil, a neprestano morajo zalagati denar za nakup tekočega materiala, ali celo kakšnega avansnega plačila. Lep primer so recimo manjša gradbena podjetja, kakšni manjši obrtniki kot je naprimer keramičar. Sedaj bomo na kratko orisali vsakodnevnik enega manjšega keramičarja, ki ima recimo letnega prometna nekje okoli 300.000,00 EUR in mora sam financirati večino del, naročil in pridobljenih projektov.

Tako malo keramičarsko podjetje pridobi recimo delo na enem večjem objektu, gradnji bloka, kjer je notri recimo 40 stanovanj in mora v vsakem stanovanju narediti vso potrebno keramiko. Večina tako velikih gradbenih projektov se tekoče delo financira z bančnim kreditom oz. tekočimi bančnimi situacijami, tako da mali keramičarji lahko gredo na dobavnico velikega glavnega izvajalca nabaviti material in tako pričnejo z delom. Velikokrat pa je tudi tako, da morajo skoraj dobesedno za vsako malo kopalnico sami nabaviti material in ko eno kopalnico tako dokončajo, šele potem pridobijo preko bančne situacije denar, da lahko gredo nabaviti material za novo kopalnico. Velikokrat pa ta tekoča plačila v neki točki izostanejo in mora mali podjetnik večino materiala sam financirati in nabavljati.

Isto je recimo pri kakšnem podjetju, ki izvaja čistilne storitve in mora vsa manjše naprave ter čistila sproti nabavljati, vložiti svoje delo notri in šele nato dobi plačilo, ki ponavadi, sploh če delajo za kakšnega večjega upravnika, sledi v roku morebiti 30 ali celo 60 dni, tako da mora neprestano v vmesnem času sam financirati tekoče poslovanje in to se kaj hitro pozna na tem, da neprestano išče po kakšnem kratkoročnem kreditu ali hitrem posojilu, da lahko financira to tekoče poslovanje, nabavo obratnih sredstev, materiala, čistil itd.

V takih primerih pa se preko spleta kaj hitro najde veliko ponudnikov kratkoročnih hitrih kreditov in posojil, ki so namenjeni ravno za take primere in taka podjetja, ki rabijo neprestano obratni kapital za tekoče financiranje poslovanja.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.