Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | Povečano iskanje kreditov in posojil malih podjetji

Povečano iskanje kreditov in posojil malih podjetji

15.04.2020

V času Korona virusa ali pa tudi nasploh, v času izpada prometa, podjetja pospešeno iščejo kredite in druga razna posojila, tako na bankah, kot tudi preko spleta. Prav tako se nam je v tem času Korone povpraševanje zelo povečalo, ker preprosto podjetja ne dobijo na banki kredita, ker so banke, po domače povedano, podaljšale karanteno in ne dajejo kreditov. To velja še posebej za samostojne podjetnike in druga mala podjetja, ki preprosto ne dobijo kredita na banki.

Še sreča, da na drugi strani obstaja stric Google, kjer lahko preprosto le z nekaj kliki in ključnimi besedami najdeš ustreznega ponudnika kratkoročnih kreditov ali nekih drugih sekundarnih posojil. Te ključne besede so ponavadi usmerjene v: iščem kredit, posojilo, krediti za podjetja, posoja denarja, finančni viri za podjetja, financiranje podjetji itd.

Ko tako podjetje pogugla, kaj hitro naleti na nekaj ponudnikov kratkoročnih kreditov. Kaj pa je prednost teh kratkoročnih kreditov? Izredna fleksibilnost, pridobitev brez odvečne birokracije in dokumentacije, hitra realizacija oz. odobritev kredita in takojšnja raba denarja. Podjetja v tej fazi, sploh tista, ki redno poslujejo, rabijo hitre finančne vire, da lahko nabavijo material, dokončajo proizvodni proces izdelka, naročijo material po nižji ceni, zaradi avansnega plačila itd. Skratka, za podjetja je veliko prednosti, da si zagotovijo sekundarna kratkoročna posojila, v kolikor ne dobijo na banki kredita.

Vedno več podjetji, ki dnevno pokličejo k nam povedo, da svojega skrbnika na banki ne dobijo, da nihče te dni na banki ne dela in ne odobrava ne kreditov, ne limitov in da bi nujno potrebovali kredit, vendar ga na svoji banki ne dobijo. Prav tako so nekateri v teh dnevih menjali bančni račun v upanju, da jim bo nova banka odobrila kredit ali limit, ampak si vsaka banka želi kar nekaj časa spremljati prilive na nov TRR račun, tako da ponovno niso dobili kredita. Na drugi strani pa jih čaka vsakodnevni posel in naročila in nabava materiala, izdobava produktov itd.

Na koncu koncev v takih primerih, ko banka reče ne, žal ne moreš izvajati vsakodnevnega poslovnega procesa, tako da je potrebno najti rešitev. In rešitev je definitivno v sekundarnih finančnih virih, ki jih lahko podjetja pridobijo zelo hitro in preko spletnega kreditnega vprašalnika preverijo kreditno sposobnost svojega podjetja.

KREDITNI VPRAŠALNIK

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.