Krediti in posojila za podjetja, ki ne dobijo kredita na banki
PON-PET: 9.00-17.00
070 304 304
Domov | Novice | COVID-19 II Kako do hitrega kredita za tekoče poslovanje podjetja

COVID-19 II Kako do hitrega kredita za tekoče poslovanje podjetja

24.10.2020

Podjetniki vedo, da kljub temu, da stvari vedno do vsake potankosti premislijo, jih današnja ekonomija lahko zelo hitro preseneti. Pride obdobje, ko stranke ne plačujejo več redno, seveda dobavitelji, zaposleni in drugi stroški pa morajo biti kljub temu plačani. Poleg tega so podjetniki močno izpostavljeni vsem živim možnim tveganjem, ki jih predstavlja moderna ekonomija 21. stoletja. Praktično ni mogoče napovedati kako se bo svet obrnil, zato je zelo pomembno, da je podjetje prilagodljivo, se zna hitro zasukati ter seveda brez likvidnostih sredstev tudi ne gre. Če podjetje nima dovolj finančnih virov za poslovanje, je slednje izjemo težko oz. je v času kriz ter nepredvidljivih dogodkov pravzaprav nemogoče. Mala podjetja morajo izkoristiti svoje prednosti ravno v omenjeni prilagodljivoti, katere v primerjav z njimi, korporacije nimajo, ampak ta prilagodljivost pa tudi ni mogoča, če podjetja nimajo likvidnostnih rezerv. Ravno zato, so hitri krediti v kriznih ali nekriznih časih ključnega pomena, da se podjetja postavijo na noge, financirajo poslovanje in nadaljujejo svojo uspešno pot.

Ravno v letu 2020 smo priča zgodovinskemu dogodku pandemije COVID-19, ki je povzročila globoko recesijo v nekaterih državah celo depresijo in posledično ogromno preglavic praktično vsem udeležencem ekonomije. Menim, da je bil največji problem ravno nepripravljenost na tak dogodek oz. nepričakovanost dogodka kot takega. Še januarja letošnjega leta mnogi ne bi verjeli, kaj nas čaka dva meseca kasneje, nenadno zaprtje celotne svetovne ekonomije. Poleti smo že mislili, da smo se virusa rešili in da bo počasi vse po starem pa nas je spet udarilo, da temu ni tako. Pol leta kasneje smo v podobni situaciji, vendar tokrat vsaj bolj pripravljeni.

Podjetniki v različnih sektorjih se zaradi današnje krize srečujejo z raznimi problemi in jih poskušajo rešiti vsak na svoj način. Nekateri so našli niše, ki jih lahko izkoristijo ravno v trenutnem času socialnega distanciranja, spet drugi se prilagajajo in poskusijo nadaljevati s svojimi dejavnostmi na način, ki je v trenutnem času pač mogoč, na žalost pa so tudi tisti, čigar dejavnost je bila močno prizadeta zaradi pandemije in se praktično borijo za obstanek. Tukaj je vredno izpostaviti razna turistična podjetja, podjetja, ki sodelujejo z letalsko industrijo, hotelirji, gostinci, brick-and-mortar trgovine na drobno in drugi. Dejstvo je, da so slednji morali praktično čez noč premisliti svoj poslovni načrt in ga pravzaprav tudi ponovno sestaviti. Problem je namreč, da se ne ve, kdaj se bo ekonomija spet sprostila. Bo to že naslednji mesec, čez pol leta, eno leto, dve leti? Nihče ne ve in ravno to je najtežji del pri vseh omenjenih podjetnikih. Ne vedo, ali se jim splača svoje podjetje držati pri življenju (če so imeli že tako pred krizo težave) ali kar zaključiti z dejavnostjo. Tukaj apeliram še posebej na vse podjetnike povezane s turistično industrijo.

Verjamem, da bo krize konec, kot je bilo še vsake do sedaj in velika verjetnost je, da bo tudi turizem prišel ponovno do stare slave in uspehov, ampak treba je pa seveda preiti to težko obdobje in se seveda prilagoditi novostim v ekonomiji oz. novostim v družbi. Mislim, da vsi vseen vemo ali pa se vsaj trudimo razumeti, da vsaka stvar v življenju prinese nekaj dobrega. Vprašanje časa je samo, kdaj se to pokaže.

Denar ni vse, ampak brez njega pa tudi ne gre, sploh pri vodenju podjetja. Če podjetje nima dovolj likvidnostnih sredstev, je čas krize še toliko težje prebroditi. Ampak s hitrim kreditom za podjetja je lahko vse lažje.

Kljub temu, da je ogromno bank, tako fizičnim kot pravnim osebam, omogočilo odlok poplačil kreditov, se veliko podjetij še vedno srečuje s pomanjkanjem denarja. V takem času je tako najlažje, da si podjetja vzamejo hitri kredit, dolgoročni ali kratkoročni, in s tem financirajo poslovanje v težkih časih.

Najboljše je, da se za pridobitev omenjenega hitrega kredita, podjetnik sploh ne rabi prestavit iz svoje pisarne. Kredit se namreč lahko prejme le preko spletnega vprašalnika. Več informacij o tem lahko dobite tukaj.

Posojilo torej omogoča:

  • Da bo podjetje imelo poplačane vsaj kratkoročne obveznosti in s tem ohranjalo dobre poslovne odnose,
  • Da se ne bodo nabirale še dodatne obveznosti,
  • Da lahko podjetje financira svoje poslovanje,
  • Da se lahko obdrži vsaj delež tistih dobrih zaposlenih, ter
  • Konec koncev denar se lahko porabi za kratkoročno ali dolgoročno preusmeritev dejavnosti v nišo, ki v trenutnih časih omogoča donosnost podjetja.

S posojili za podjetja, se tako rešijo vsaj prve težave, ki jih podjetnik sreča in se mu omogoči čas za premislek kako naprej. V kriznih časih je pogosto to edina stvar, ki jo pravzaprav poslovnež rabi. Da lahko odmisli vsaj tiste ‘prve’ težave, najde rešitev in uspešno nadaljuje takšno ali drugačno pot.

Kreditni vprašalnik


Podjetniški naložbeni center
nudi sekundarne podjetniške finančne vire, ki so namenjeni predvsem mikro in malim slovenskim podjetjem, ki imajo dobro poslovanje, redne mesečne prilive in ustrezno zavarovanje ter v nekem trenutku ne dobijo kredita na banki.

Preverite možnost pridobitve kredita oz. posojila z izpolnitvijo kreditnega vprašalnika.